Νέα Χαλκηδόνα: Η εορτή της Αγίας Ευφημίας

0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ευφημίας που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μρ. η’34-θ’1) και στον πολύαθλο μαρτυρικό βίο της Αγίας Ευφημίας.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος


Νέα Χαλκηδόνα: Η Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ευφημίας

Αγία Ευφημία Χαλκηδόνας & Νέας Χαλκηδόνας!

Αγία Ευφημία: Βίος και πολιτεία της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Μενίδι – γέμισε καπνό όλη η Αττική!
Επόμενο άρθρο“Δεν παραιτήθηκα!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.