Οι αλλαγές στις Πανελλήνιες

0

Τον Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου κατά την οποία και γίνονται οι ανακοινώσεις, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι από τα υποχρεωτικά μαθήματα όπως αυτά προσδιορίζονται από την κατεύθυνση των υποψηφίων, δηλαδή την Ιστορία, τη Φυσική, τα Αρχαία, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά και τα Λατινικά, καταργούνται τα Λατινικά και τη θέση του παίρνει η Κοινωνιολογία.

Το μάθημα των Αρχών Οικονομικής θεωρίας πρόκειται να εμπλουτιστεί ως προς το περιεχόμενο για να αναδειχθεί η κοινωνική πλευρά της οικονομίας, ενώ θα καταργηθούν οι συντελεστές βαρύτητας.

«Η πρόταση που σας παρουσιάζουμε διαμορφώθηκε με βάση την πρόταση του ΙΕΠ, του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έγινε το 2015-16, των σχετικών συζητήσεων της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπαιδευτικούς και μετά από συστηματική μελέτη των συστημάτων που ισχύουν σε άλλες χώρες»

«Θέλουμε στη Β Λυκείου να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές και η Γ Λυκείου να αποκτήσει χαρακτήρα προπαρασκευαστική τάξης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι οι αλλαγές θα ισχύουν για τα γενικά και όχι για τα τεχνικά Λύκεια.

Προηγούμενο άρθροΚατάργηση θερινής ώρας: Υπέρ και κατά
Επόμενο άρθροΘεμελιώνεται το νέο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.