«ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» από την Θεατρική ομάδα “ΔΡΩΜΕΝΟ Ν.Φ.”

0

 

Η Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ by Lud Project. Σας προσκαλεί στη Θεατρική Παράσταση: «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Carlo Goldoni. Τo Σάββατο 07 Ιουλίου και την  Κυριακή 08 Ιουλίου στις 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) Λ. Δεκελείας 152 & Ατταλείας.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Λίγα Λόγια για το έργο:

Η Μιραντολίνα μοναδική κληρονόμος μιας λοκάντας (πανδοχείου), καταφέρνει να διευθύνει με ιδιαίτερη επιτυχία  την επιχείρησή της. Στο πλευρό της υπάρχει πάντα ο Φαμπρίτσιο ένας καμαριέρης της λοκάντας, ο οποίος προσβλέπει στην – δια του γάμου με τη Μιραντολίνα – οικονομική και κοινωνική ανέλιξή του.

Στους χώρους της  λοκάντας διαδραματίζεται η δράση της κωμωδίας. Εδώ συχνάζουν διάφοροι τύποι. Οι υπηρέτες και υπηρέτριες έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Βλέπουν, ακούνε και γνωρίζουν τα πάντα.  Ένας «λαϊκός» Κόμης και ένας ξεπεσμένος και χρεοκοπημένος Μαρκήσιος, διεκδικούν τον έρωτά της Μιραντολίνας. Στη λοκάντα διαμένει και ο Ιππότης Ριπαφράτα. Ένας άντρας που αρνείται θανάσιμα τον έρωτα των γυναικών. Δυο θεατρίνες η Ορτένσια και η Ντεγιανίρα υποδύονται  μια κόμισα και μια μαρκησία με την ελπίδα να βρούν κάποιο πλούσιο γαμπρό και να ξεφύγουν από τα μπουλούκια.

Εξ αρχής ο Ιππότης διαπράττει το θανάσιμο αμάρτημα, να φερθεί ιδιαιτέρως προσβλητικά και κυρίως, περιφρονητικά στην Μιραντολίνα, η οποία με τη σειρά της αποφασίζει να εκδικηθεί. Ορκίζεται να αποδείξει πως κάθε  γυναίκα μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την ερωτική προσοχή όποιου αρσενικού επιθυμεί. Αρκεί να το θέλει…

Στις 7 & 8 Ιουλίου το Π.Π.Ι.Ε.Δ μετατρέπεται σε λοκάντα και οι θεατές παρακολουθούν από τον τέταρτο τοίχο τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σ’ αυτή!

Συντελεστές:

Κείμενο: Carlo Goldoni

Μετάφραση: Θεατρική Ομάδα Δρώμενο

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Δανάη Γκενέ – Σπύρος Κοπανιτσάνος

Μουσική Επεξεργασία: Σταύρος Γκόγκος

Κατασκεύη Σκηνικού: Γιώργος Δρογγίτης

Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Δρώμενο

Γραφιστική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ευθυμίου

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

Αναστάσης Θεοδωρίδης, Γιώργος Δρογγίτης, Μίλτος Μόσχος, Eυαγγελία Σαγιάννη, Μαριλένα Καρακούλη, Κολέτ Χρυσόχου, Βίκυ Ποθητού, Ανέστης Θεοδωρίδης, Αγγελική Γιαννοπούλου, Ρεβέκκα Κολοβέα, Σπύρος Κοπανιτσάνος,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!

Προηγούμενο άρθρο«ΟΝΕΙΔΟΣ στη Δημοκρατική Ιστορία της πόλης μας!”
Επόμενο άρθρο“Φωνάζει ο κλέφτης”: Το βίντεο της παράστασης (+pics)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.