“Σπείρα του αλυσοπρίονου”: Στη Νέα Χαλκηδόνα έκρυβε τα κλοπιμαία

0

Η σπείρα είχε αποθήκη στη Νέα Χαλκηδόνα όπου μετέφερε τα κλοπιμαία από τον Ωρωπό.

Η κάμερα από κατάστημα κοντά στην εθνική οδό , η οποία καταγράφει την κίνηση ημιφορτηγού και βαν που μεταφέρουν τα κλοπιμαία από τον Ωρωπό

Σύμφωνα με την δικογραφία μετά την σύλληψη της σπείρας:

Για τουλάχιστον εννιά μήνες (από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018) τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης –αλβανικής καταγωγής- που αποκαλούνταν “Σπείρα του αλυσοπρίονου”, ήταν υπαίτιοι για το περίπου 30% του συνόλου των καταγγελθέντων κλοπών στην περιοχή του Ωρωπού. Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε στην κυριολεξία γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων και παραθεριστών των περιοχών αυτών ενώ το γεγονός ότι οι δράστες δεν δίσταζαν να «χτυπούν» ξανά και ξανά ορισμένες από τις ίδιες οικίες, καταδεικνύει κατά το μέγιστο βαθμό τόσο την χωρίς ηθικούς φραγμούς δράση που είχαν αναπτύξει όσο και την περιφρόνηση τους στο έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας.

Τα μέλη της συμμορίας δεν έκλεβαν χρήματα και τιμαλφή, αλλά ακριβά εργαλεία κήπων!!!

Πολλές φορές ο κύριος στόχος τους ήταν αποθήκες οικιών που λόγω εξωτερικών γνωρισμάτων και ιδίως ευταξίας των χώρων της αυλής, υποδήλωναν πληθώρα εργαλείων σ’ αυτές . Αδιαφορώντας μάλιστα για την κατάσταση της ίδιας της κατοικίας». Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν κόφτες πλακιδίων, τριβεία, φρέζες αλλά και ψαροντούφεκα, πατίνια κλπ.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα ορισμένα μέλη της συμμορίας διέμεναν στα Σεπόλια ενώ είχαν αποθήκη στη Νέα Χαλκηδόνα όπου μετέφεραν τα κλοπιμαία από τον Ωρωπό.

ΠΗΓΗΛαμπρόπουλος Βασίλης Γ. - tovima.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στο κέντρο
Επόμενο άρθροΈληξε… παρουσίας ΜΑΤ… η κατάληψη στο γκαράζ του Δήμου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.