Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την μεταφορά των εγκαταστάσεων καθαριότητας

0

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:


10,4 εκατ. για σύγχρονες δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας και ανακύκλωσης

Υπογράφηκε χθες η χρηματοδότηση της πρότασης με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» που είχε υποβληθεί τον Δεκέμβρη του 2016 από τον Δήμο στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ.

Η χρηματοδοτική πρόταση, προϋπολογισμού ύψους 10.413.668 ευρώ,  περιλαμβάνει:

Αγορά ακινήτου και κατασκευή εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν 1. Μεγάλο Πράσινο Σημείο για την υποδοχή υλικών και αντικειμένων προς ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση 2.  Κλειστό σταθμό μεταφόρτωσης 3. Χώρους συνεργείων, στάθμευσης, γραφείων κλπ
Αγορά απορριμματοφόρων, κάδων, οικιακών κομποστοποιητών, φορτηγών, πλυντηρίων κάδων κλπ
Αγορά κινητού πράσινου σημείου (αυτοκινούμενου)
Καμπάνια ενημέρωσης /ευαισθητοποίησης
Με την υπογραφή της χρηματοδότησης και την θετική γνωμοδότηση για τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο ΒΙΠΑ της Ν. Φιλαδέλφειας δρομολογείται  η λύση για τη μεταφορά των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που λειτουργούν από το 1980 στο χώρο του Άλσους και που σήμερα τελούν υπό κατάληψη από φερόμενους οπαδούς. Για μια ακόμη φορά, απευθύνουμε έκκληση σε αυτούς που τους υποκινούν, να σταματήσει η ομηρία της πόλης και των πολιτών και να λειτουργήσει η καθαριότητα της πόλης.         

Προηγούμενο άρθρο“Ενωση Γονέων”: “Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η ομηρία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας”
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε προπονητή ο Χαλκηδονικός
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.