“Βόρεια Μακεδονία με γλώσσα Μακεδονική…”

0

“Καταλήξαμε σε συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί χρόνια για τη διαφορά με την ονομασία. Έχουμε συμφωνία, η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετά και τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ…

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε στον κ. Παυλόπουλο την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ενημερώνοντας τον για τα επόμενα βήματα.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που αποφασίστηκε είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και στα σλαβικά Severna Makedonija.

Η γλώσσα θα αποκαλείται μακεδονική, αλλά με την διευκρίνηση ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα.

Οι πολίτες της θα αποκαλούνται Πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνταγματική αναθεώρηση για το erga omnes αναμένεται να γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Ως εκ τούτου, αρχίζει η διαδικασία που θα οδηγήσει σε συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ και την παράλληλη είσοδο της γείτονος χώρας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗnooz.gr/
Προηγούμενο άρθροΡήγμα ΧΥΤΑ: “Μην εναποθέτετε απορρίμματα εκτός των πράσινων κάδων”
Επόμενο άρθροΙδού οι νέες “αντικειμενικές” στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.