Η Διεθνής ημέρα Μουσείων στο ΠΠΙΕΔ

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Το μουσείο μας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διήρκεσε από  14 έως και 18 Μαΐου με διάφορες δράσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία. Το μουσείο αυτές τις μέρες, ανοιχτό σε επισκεψιμότητα, δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προσέφερε στο κοινό οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, εικοσιπέντε (25) παιδιά της πόλης μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Sleepover» – διανυκτέρευση στο μουσείο, μια σύγχρονη, διεθνή, μουσειολογική πρακτική, που προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία με το μουσείο. Στη διάρκεια της βραδιάς, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν»,  γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της άνοιξης στη Μικρά Ασία, συμμετείχαν στη δραματοποίηση παραμυθιών,  σε διάφορα παιχνίδια και κοιμήθηκαν ανάμεσα στα ενθυμήματα και τις φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες βοήθησαν και στήριξαν τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο μουσείο της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθροΑντιπολεμική εκδήλωση σήμερα στο Πνευματικό κέντρο
Επόμενο άρθροΒόλος: Αυτός είναι ο 80χρονος παπάς που ασελγούσε σε 11χρονη …
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.