“Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα”

0

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Όπως δήλωσε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, η Ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

«Παρατηρούμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Ανθρωποφάς ανοικτά του Ντιντίμ. Η Ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Πώς έγιναν τα πράγματα: Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί άνδρες από τους Φούρνους Κορσεών, ύψωσαν την Ελληνική σημαία.

Οι νεαροί κατευθύνθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

ΠΗΓΗzougla.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα επίθεση στη Συρία σε ιρανική βάση
Επόμενο άρθροΣεμινάριο Πιάνου με τον Τίτο Γουβέλη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.