Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ «Φαρμακερά» ΒΕΛΗ από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

«Φαρμακερά» ΒΕΛΗ από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Ανακοινώσεις & καταγγελίες κατά της διοίκησης Βασιλόπουλου

Πλήρης αμφισβήτηση της «αριστερής» πολιτικής που «διατρανώνει» ότι εξασκεί ο Άρης Βασιλόπουλος, αποτυπώνουν οι ανακοινώσεις και οι καταγγελίες που θα παραθέσουμε παρακάτω. Αμφισβήτηση, που υιοθετήθηκε μάλιστα και από μέλη της παράταξης του Δημάρχου, τα οποία προσυπογράφουν την ανεξαρτητοποίηση του -πρώην πλέον- δημοτικού συμβούλου της «Δύναμης Πολιτών», κυρίου Βασίλη Παπακώστα, ο οποίος αποχώρησε «καταγγέλλοντας» την δημοτική αρχή για εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων (σημ. ανάθεση του Δήμου σε ιδιώτη για την ανάπλαση 11 πάρκων, κόστους 1,3 εκ. ευρώ)» και για σφοδρή επίθεση προς το σωματείο εργαζομένων του Δήμου. Για «ιδιωτικοποίηση του πρασίνου» κατήγγειλε την δημοτική αρχή του Άρη Βασιλόπουλου και η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» -που είχε από τον Νοέμβρη καταγγείλει για την «ιδιωτικοποίηση»-  κατηγόρησε την δημοτική ότι «προχωρά σε κατασχέσεις εις βάρος μικροοφειλετών του δήμου»…

Η ανακοίνωση των πρώην συνοδοιπόρων του Δημάρχου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

 Οι υπογράφοντες στηρίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπακώστα να ανεξαρτητοποιηθεί από  την παράταξη  της  Δύναμης Πολιτών ως πράξη υπεράσπισης  του δημόσιου χαρακτήρα  των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του θεσμικού ρόλου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου:

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την «Δύναμη Πολιτών»:

Αρβανιτάς Αλέκος, Βούλγαρης Γιώργος, Δανηλάτος Βαγγέλης, Διαμαντής Γιώργος, Ζωχιός Παναγιώτης, Θεοδωρίδης Θανάσης, Κατσιάπης Λάμπης, Μπαντάς Νίκος, Ορταντζόγλου Μαριάνθη, Παπαγιαννοπούλου Γεωργία, Πάνος Κώστας, Σπανούδη Ελένη. Την δήλωση υπογράφει και ο Δούλος Ορέστης, παραιτηθέντας δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Πολτιτών».

Μέλη «Λαϊκής Συνέλευσης  Ν.Φ. – Ν.Χ.» & αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου Ν.Φ. – Ν.Χ.:

Ανδρικοπούλου Ευγενία, Βασίλαρου Αρετή, Βούρτσης  Στέλιος, Βυζανιάρη Ελευθερία, Δετοράκης Γιώργος, Δουκάκη Βούλα, Καλογεροπούλου Ρουμπίνη, Καρασαββίδου Ελένη, Καρόζη Σοφία, Καστανά Χρυσάνθη, Κουτσόπουλος Νίκος, Κουτσοπούλου Έμμυ, Ματατάνος Μανώλης, Μπαλομένου, Μπαντά Νάσια, Μπεκιάρη Στέλλα, Μπερερή Μάχη, Μπούγου Νότα, Μυκονιάτης Γιώργος,  Νατζαρίδης Κώστας, Πανούργου Σοφία, Σκαμνάκη Νίνα, Νικολακόπουλος Γιάννης, Νικοπούλου Βασιλική, Νούσκα Κατερίνα, Παναγοπούλου Μαρία, Πολοπούλου Φωτεινή, Πουλιδάκη Μαίρη, Σιώρη Παναγιώτα, Τρικοπούλου Δάφνη, Φούσκαρη Αντωνία, Φωκαεύς Μάκης, Φωκαεύς Σταύρος, Φωκαέως Αγνή, Χρυσουλής Γιώργος.

   *Την ανακοίνωση υπογράφει και ο Ορέστης Δούλος, παραιτηθέντας δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Πολιτών».

Ανακοίνωση τη «Λαϊκής Συσπείρωσης» για «κατασχέσεις σε μικροοφειλέτες»

Η αντιλαϊκή κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δεν έχει πάτο»

Η αντιλαϊκή κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δεν έχει πάτο. Τώρα και κατασχέσεις για μικροφειλές!  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/2/2018 αποκαλύφθηκε ότι η Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα συστεγάζει στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, προχωρά σε κατασχέσεις σε βάρος μικροοφειλετών!  Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν κατάσχεση που πραγματοποίησε Τράπεζα για λογαριασμό του Δήμου για οφειλή 500 ευρώ (!) που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 850 έγινε σε.. λάθος άνθρωπο. Μάλιστα ο Δήμος ξεκίνησε ήδη νέα διαδικασία για την αναγκαστική είσπραξη του ποσού!

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ομολόγησε ευθαρσώς ότι η Δημοτική Αρχή κοινοποιεί ανελλιπώς στοιχεία οφειλετών για τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση, στελέχη της διοίκησης διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους ότι ο δήμος δεν προχωρά σε κατασχέσεις.

  Από τη μια ο Δήμος παραδίδει τους μικροοφειλέτες στις τράπεζες και από την άλλη παίρνει δήθεν πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής…. διαδηλώνουν στα πρωτοδικεία.

   Πρόκειται για συνειδητή επιλογή εξαπάτησης του λαού και εξυπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής με μοιρασμένους ρόλους ώστε να προχωρά ανεμπόδιστα η εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και παράλληλα να συντηρούνται αυταπάτες, να ξεπλένεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία είναι ότι η δαμόκλειος σπάθη των αυτόματων κατασχέσεων και πλειστηριασμών για χρέη άνω των 500 ευρώ κρέμεται ήδη πάνω από το κεφάλι συμπολιτών μας με συνευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που πρόβλεπε ότι:  “ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάσχεσης του λαϊκού εισοδήματος για οφειλές προς το Δήμο. Για σκοπό αυτό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή οποιοδήποτε στοιχείο οφειλετών – δημοτών στα πιστωτικά Ιδρύματα και στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές. Να μην προχωρήσει ο Δήμος πρώτα και κύρια σε κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για οφειλές προς το Δήμο. Για τον σκοπό αυτό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή καμία οφειλή δημότη στις φορολογικές Αρχές και τους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς. Ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικρών οφειλών προς το Δήμο για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να σταματήσει τώρα αυτή η επαίσχυντη διαδικασία για τους μικροοφειλέτες. Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν την πάλη τους.

 Ανακοίνωση- απάντηση του Δήμου Ν.Φ. – Ν.Χ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σπάζοντας τη γενικότερη σιωπή της για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι προχωρά σε κατασχέσεις μικροοφειλετών. Αναφέρει μάλιστα δήθεν «ομολογία» του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου ότι ο Δήμος «κοινοποιεί ανελλιπώς στοιχεία οφειλετών για τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης», όταν τα ίδια τα πρακτικά του Δημοτικού συμβουλίου θα πιστοποιήσουν ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο, αφού θα ήταν ολωσδιόλου ψευδές.

Κατανοούμε την αμηχανία της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην αγωνιστική στάση της δημοτικής αρχής κατά των πλειστηριασμών και των πρωτοβουλιών της για την υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας, όμως η ανάγκη πολιτικής διαφοροποίησης είναι θεμιτό να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε χαλκευμένες καταγγελίες

 

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Φ. – Ν.Χ

«Για την ανάθεση σε εργολάβο 11 πάρκων της πόλης»

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, κάτι που αντανακλάται και στην κατάσταση στην πόλη μας. Η επίθεση αυτή στο δημόσιο τομέα τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό, ρεύμα, πρόνοια, συλλογή απορριμμάτων κ.α.), γίνεται επιχειρώντας το ξεθεμελίωμά τους και την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίησή τους, κάτι που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας σαν εργαζόμενους.

 Γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας να ξεκαθαρίζεις με «ποιους θα πάς και ποιους θ αφήσεις». Και εξηγούμαστε:  Η νέα –και για αρκετούς υποσχόμενη, δημοκρατική, αριστερή – δημοτική αρχή της πόλης μας, έχει πια δώσει σαφή δείγματα γραφής. Γιατί, μπορεί σε διακηρυκτικό επίπεδο να αναφέρεται ή μερικές φορές και να καταγγέλλει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, τα κακά μνημόνια, τις απαράδεκτες ελαστικές σχέσεις εργασίας και το ξεπούλημα του δημοσίου σε ιδιώτες… ωστόσο όταν τα παραπάνω αφορούν  τον δήμο μας, τότε…  η κατάσταση δεν είναι έτσι ακριβώς…  Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της….. με αφορμή της συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου μέσω της παραχώρησης 11 πάρκων και πλατειών της πόλης για μελέτη, ανάπλαση και συντήρηση για τα επόμενα δύο χρόνια σε ιδιώτη εργολάβο, στην οποία αντέδρασε το σωματείο εργαζομένων του δήμου. Η αντιμετώπιση του σωματείου και του προέδρου του από τη δημοτική αρχή και τους συμβούλους της ήταν αλαζονική, άκρως επιθετική, με διαρκείς διακοπές, απαξιώνοντας το σύνολο των εργαζομένων και συκοφαντώντας  τους, όπως πολύ καλά ξέρουν να κάνουν…  

 Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε εκφράσει την θέση μας σχετικά με τη λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν είναι – παρά τα αντιθέτως λεγόμενα – λαϊκός θεσμός κοντά στους πολίτες. Αντίθετα είναι κομμάτι του συνολικού κρατικού μηχανισμού, μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, αποτελεί τοπικό κράτος, ασφυκτικά ελεγχόμενο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ μέσω σειράς νομοθετημάτων και θεσμικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, όπως ο Καλλικράτης, το Παρατηρητήριο κ.α..  

 Ειδικότερα σήμερα, στην εποχή των μνημονίων, οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας λειτουργούν ως το εργαστήριο των πιο αντιδραστικών αλλαγών. Με την διαρκή υποχρηματοδότηση των δήμων, που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, την απαξίωση των υπηρεσιών, την έλλειψη προσωπικού αλλά και μηχανολογικού-τεχνικού εξοπλισμού, η κατάσταση στους δήμους είναι πολύ συγκεκριμένη, κάτι που και η ίδια η δημοτική αρχή περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή της να εκχωρήσει σε ιδιώτες αντικείμενο της υπηρεσίας πρασίνου.

 Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης (κ των προηγούμενων από αυτήν) -στον οποίο υποτάσσεται αν δεν συμφωνεί κι όλας η δημοτική αρχή- είναι οι δημόσιες υπηρεσίες προς τους κατοίκους να αντιμετωπίζονται ως επιλέξιμες, που θα εξυπηρετούνται δηλ. όταν και αν υπάρχει χρηματοδότησή από διάφορα προγράμματα της Ε.Ε., ενώ όταν τελειώνουν τα προγράμματα αυτές να  παρέχονται ανταποδοτικά με καταβολή χρημάτων ή σταδιακά στο μέλλον να περνούν στα χέρια των εργολάβων/ιδιωτών. Ταυτόχρονα αυτή η πρακτική αποτελεί τον δούρειο ίππο ώστε να χτυπηθούν η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις και τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους στους δήμους και να γενικευτεί η ελαστικοποίηση μέσω των προγραμμάτων διαμοιρασμού της φτώχειας και της μιζέριας.   Και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας λοιπόν, μέσα από τις πολιτικές που υλοποιεί η δημοτική αρχή, αποτελεί τελικά ένα  ακόμη εργαλείο μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται σε τοπικό επίπεδο η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Το ότι ίσως γίνεται με σχετικά πιο ήπιο τρόπο απ’ ό,τι αν η δημοτική αρχή είχε άλλο πολιτικό πρόσημο, δεν αλλάζει επί της ουσίας το τελικό αποτέλεσμα.  Τα θέματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολιτικά και πρέπει να δοθούν απαντήσεις τόσο από την ίδια την δημοτική αρχή, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από όποια πολιτική δύναμη την στηρίζει, όχι μόνο με ατομικές ενέργειες που σαφώς έχουν την αξία τους, αλλά με συνολική και ξεκάθαρη πολιτική στάση.  Από την μεριά μας ούτε έχουμε, ούτε δημιουργούμε αυταπάτες ότι μία καλή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης μπορεί να λύσει των προβλήματα του κόσμου της εργασίας. Γνωρίζουμε καλά ότι όσο η οποιαδήποτε δημοτική αρχή δεν ξεφεύγει από τα όρια «νομιμότητας» που της επιβάλλουν ο Καλλικράτης και τα μνημόνια και δεν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με αυτά, δεν μπορεί να λύσει ουσιαστικά τα προβλήματα και να συμβάλει στην ανατροπή της κυβέρνησης, της ΕΕ της ΕΚΤ και των πολιτικών τους που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.  Χωρίς να ξεχνάμε ότι ο αγώνας ούτε αρχίζει, και φυσικά ούτε τελειώνει σε μια αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, θα προσπαθήσουμε στο μέλλον στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνατότητές μας, το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ανοιχτό σε όλους, στις συλλογικότητες, στα σωματεία και σε κάθε κάτοικο της περιοχής, να υπάρχει βήμα προβολής για κάθε αγωνιζόμενο, που θα διεκδικεί το δίκιο του. Ταυτόχρονα καλούμε σε κοινή δράση και συντονισμό στο κίνημα, κάθε δύναμη που επιθυμεί να αντισταθεί στις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνει καθημερινά ο κόσμος της εργασίας. Σε αυτό θα κριθεί όποιος και όποια διακηρύσσει  ότι επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αντιστάσεων για στη νικηφόρα αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Fx-news Φεβρουαρίου
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Fx-news - Διαβάστε on-line το νέο τεύχος