Φόβοι για αλλαγή του κατηγορητηρίου

0

Ανησυχία εκφράζουν οι ελληνικές αρχές για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ανδρών ενδέχεται να αλλάξει άμεσα.

Οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι Τούρκοι εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο στο κατηγορητήριο να συμπεριληφθούν κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Σημειώνεται, πως οι τουρκικές αρχές εξέταζαν από την πρώτη στιγμή τα κινητά των δύο Ελλήνων, όπου φέρεται να εντόπισαν εικόνες από ίχνη στο χιόνι.

Όλα αναμένεται να κριθούν τη Δευτέρα, όταν οι δύο στρατιωτικοί θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου, όπου και αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση έως τη δικάσιμο.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι Έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόθεση να μπουν σε τουρκικό έδαφος, αλλά οδηγήθηκαν εκτός Ελλάδας ενώ ακολουθούσαν πατημασιές στο χιόνι, θεωρώντας ότι πρόκειται για ίχνη παράνομων μεταναστών.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις κλειστές φυλακές της Αδριανούπολης, ενώ, μέσω του δικηγόρου τους, ζήτησαν κάποια ρούχα. Συγγενείς τους μεταβαίνουν στον Έβρο, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στην Τουρκία και στο δικαστήριο της Δευτέρας.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑνατίναξαν δύο ΑΤΜ στα Πατήσια
Επόμενο άρθρο“Εσπασαν και τα δύο καρπούζια…” #karpoyzia
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.