Επικίνδυνη κλιμάκωση: Άσκηση με πραγματικά πυρά θα κάνει η Τουρκία

0

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η Τουρκία, η οποία, παρά την κινητοποίηση του αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο, κλιμακώνει την ένταση λίγο πιο πάνω, στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με νέα NAVTEX, η Τουρκία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Ευβοίας για άσκηση με πραγματικά πυρά στο διάστημα 7, 8, 25-27, 28, 29 Μαρτίου και 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30 Απριλίου.

Είναι η δεύτερη δέσμευση περιοχής μετά από αυτή στο Καστελόριζο για άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Το επικίνδυνο στη δεύτερη ναυτική οδηγία είναι ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, δηλαδή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο τουρκικός στόλος θα πραγματοποιεί άσκηση με πραγματικά πυρά.
Όπως αναφέρει το Hellas Journal, η Άγκυρα παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές, καθώς η δέσμευση της περιοχής καλύπτει τόσο την 25η Μαρτίου όσο και το Πάσχα.

Η τουρκική δέσμευση επικαλύπτει και περιοχές τις οποίες έχει δεσμεύσει ήδη η Αθήνα για πραγματοποίηση ασκήσεων, και είναι ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας, καθώς έτσι προκαλούνται εντάσεις και κορυφώνονται οι κίνδυνοι για ένα απρόβλεπτο θερμό επεισόδιο.

ΠΗΓΗin.gr
Προηγούμενο άρθροΟι εκδηλώσεις της “Πολιτιστικής Αναγέννησης”
Επόμενο άρθρο40 χρόνια από τον θάνατο της Σοφίας Βέμπο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.