Αγκαλιά με την άνοδο…

0

Κανείς και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σταματήσει την

ξέφρενη πορεία της ΦΕΑ προς τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σε έναν δραματικό αγώνα, κέρδισε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου στο Ζηρίνειο την Κηφισιά με σκορ 61-65, έφτασε την 21η νίκη της στο πρωτάθλημα και πλέον στις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές θέλει δύο ροζ φύλλα αγώνα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.
Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό της 22ης αγωνιστικής. Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά κατάφεραν με τεράστια ψυχικά αποθέματα και καρδιά χιλίων λεόντων να …αποδράσουν από τα βόρεια προάστια και να πάρουν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10 πόντους (44-34) στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχοντας τον Αλέξανδρο Στεργιάκη εκτός για ένα σχεδόν ημίχρονο, αφού είχε χρεωθεί με τέταρτο φάουλ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκαν τη δύναμη κι έφτασαν στην ανατροπή.
Αρχικά μείωσαν στον πόντο (52-51) με καλάθι του Λευτέρη Καραλευθέρη και προηγήθηκαν έπειτα από πολύ ώρα στο σκορ (54-56) με τον Βασίλη Γιαννουλάκο τρία λεπτά πριν το φινάλε. Η ψυχραιμία του Γιώργου Δεληγιάννη από την γραμμή των ελευθέρων βολών, η λάθος επαναφορά της μπάλας των παικτών της Κηφισιάς κι ενώ το σκορ ήταν 58-59 έφεραν την ΦΕΑ αγκαλιά με την κούπα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με δύο εύστοχες βολές ο Θανάσης Τριχιάς εννέα δέκατα πριν το φινάλε, το οποίο βρήκε τους φιλοξενούμενους να γίνονται ένα κουβάρι και να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μπουγελώνοντας αυτή τη φορά τον προπονητή τους, τον Αλέξη Καρατζά.
Πρώτος σκόρερ για τη ΦΕΑ ο Δεληγιάννης με 22 πόντους κι ένα τρίποντο, ενώ τον ακολούθησε ο Καραλευθέρης με 16 πόντους και δύο τρίποντα. Κορυφαίος, ωστόσο, στο παρκέ του κλειστού της Κηφισιάς, θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μπασέας. Ο έμπειρος φόργουορντ, μπορεί να πέτυχε τέσσερις πόντους, αλλά αποδείχθηκε …λύρα εκατό για τον Καρατζά. Έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια κι έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του για την επιλογή του να τον ρίξει στο ματς.
Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ, ο Εθνικός Ελληνορώσων την επόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας στις 8:15 μ.μ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζακεστίδης, Κοτσώνης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 32-33 (ημίχρονο), 52-47, 61-65.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Μπιλάλης Ν., Γιαννακάκης): Τριποδάκης 11 (1), Ζιώγας, Γερακίνης 2, Μπιλάλης Κ. 2, Μπαζίνης, Βαβελίδης, Πολυδώρου 4, Βογιατζόγλου, Λαμπρόπουλος 21 (2), Πολύζος 12 (1), Τσιάπας 5, Τσολακόπουλος 4.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Αφαλίδης, Ρωμοσιός 4, Αναούνης, Λουφόπουλος 4, Στεργιάκης 8, Τριχιάς 3, Τσεκούρας, Μπασέας 4, Δεληγιάννης 22 (1), Μπάτσος, Γιαννουλάκος 4, Καραλευθέρης 16 (2).

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Θέλετε θέση στην εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς;;;
Επόμενο άρθρο“Ήταν #dikaio…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.