Το Κατηχητικό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Χαλκηδόνα

0

«Στο Κατηχητικό τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τις χριστιανικές αλήθειες, οι οποίες όμως τείνουν να είναι διαφορετικές από τις κοσμικές. Η ομορφιά, η ευστροφία και η ευγλωττία ενός παιδιού μπορεί να αποτελούν για το σχολείο στοιχεία ανάδειξής του, αλλά στο Κατηχητικό αναδεικνύεται η καλή και αθώα καρδιά. Ό,τι δηλαδή θα αναδεικνυόταν και στα μάτια του Χριστού.»
Απόσπασμα από λόγους θεατρικού των παιδιών του Ανωτέρου τμήματος

Η πορεία του σημερινού κατηχητικού της ενορίας μας, ξεκινάει το Σεπτέμβρη του 2010 με πολύ λίγα παιδάκια και στο ρόλο του κατηχητή το πατέρα Δημήτριο Λουκίσσα. Χρόνο με το χρόνο η προσέλευση παιδιών αυξάνονταν με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο του 2012 έως σήμερα, να δημιουργηθεί η ανάγκη πρόσληψης περισσότερων κατηχητών/τριών για να γίνεται πιο ομαλή και οργανωμένη η κατήχηση των παιδιών!

Υπεύθυνος του κατηχητικού και του φιλόπτωχου ταμείου είναι ο Πρωτ. Δημήτριος Λουκίσσας. Στο μέσο βρίσκεται η κατηχήτρια Κωνσταντίνα Κιτάντη και ο κατηχητής Αντώνιος Μποφίλιος. Στο κατώτερο βρίσκεται η κατηχήτρια Ευαγγελία Θεοχάρη και στο προσχολικό οι κατηχήτριες Στυλιανή Παρπούκια & Σεβαστή Παρπούκια. Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως & η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι έργο του Αρχιμ. Χρύσανθου Καρατζαφέρη.

Κατηχητικό Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας – Σουλίου & Καραολή Μιχαήλ, Νέα Χαλκηδόνα

Προηγούμενο άρθρο“Είναι ηλίθιοι οι εχθροί μου;”
Επόμενο άρθροΕκοψαν την Βασιλόπιτα οι Κρήτες ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.