Πόσοι ήταν τελικά στο συλλαλητήριο;

0

Αντικείμενο αντιπαράθεσης έγινε ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση του «όρου» Μακεδονία στην πΓΔΜ.

Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 1,5 εκατ. διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία μόλις για 140.000.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απολύτως ακριβή», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει με υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δίνει τη δική του εκτίμηση, ο οποίος υπολόγισε ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 500.000-560.000 διαδηλωτές.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε το χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα όπως είπε, οπότε ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 500.000.

Την ίδια εκτίμηση έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η εκτίμηση της αστυνομίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και μέσα στις τάξεις της. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με μήνυμά του στο Facebook παίρνει εντελώς διαφορετική θέση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γερακαράκος δημοσίευσε μία πανοραμική φωτογραφία του πλήθους στο Σύνταγμα και ανέφερε: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ… ??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000» και τόνισε πως η Αστυνομία δεν πρέπει να είναι «πραγματογνώμονας» των συμμετεχόντων σε συγκεντρώσεις.

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;» διερωτήθηκε.

Σημειώνεται πως αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το βίντεο της αστυνομίας, καθώς από την εικόνα λείπει η ώρα και η ημερομηνία. Ο κ. Τόσκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι».

Το επίμαχο βίντεο της αστυνομίας

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο μέσα από την Φωτιά στην “Μπριτάννια”!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Αύξηση αντικειμενικών αξιών…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.