Μητρόπολη: Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

0

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Νέας Ιωνίας διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018  εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Κινηματογράφο «Αστέρα» στη Νέα Ιωνία.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ενώ  για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μίλησαν ο κ. Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Νέας Ιωνίας, η κ. Αθηνά Παπαγεωργίου Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη και ο θεολόγος-συγγραφέας κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε θεατρική παρουσίαση του διηγήματος του Παπαδιαμάντη «ο Αειπλάνητος», ενώ η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως απέδωσε θαυμάσια ψαλμούς και ύμνους υπό τη διεύθυνση του Αρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη σπάνια προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, στην αναμφισβήτητη αξία του έργου του καθώς και στα πάντοτε επίκαιρα θέματα, τα οποία πραγματεύεται.

Φωτογραφίες: Μαρία Σκουλάτου

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Δήμου για τις “κατασχέσεις σε μικροοφειλές”
Επόμενο άρθρο“Πράσινο φως” από το ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.