Κοντά στην άνοδο η ΦΕΑ

0

Ακάθεκτη συνεχίζει την φρενήρη πορεία της προς τον τίτλο η ΦΕΑ! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας πέτυχε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ, αυτή τη φορά επί της Ίρις Πετρούπολης με σκορ 82-51 στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου και διεύρυνε το εντυπωσιακό της σερί σε 18-1.

Σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι …φάνηκαν μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά έκαναν επίδειξη δύναμης έναντι του αντιπάλου τους με τον τεχνικό των “κυανέρυθρων” να ανακατεύει αρκετές φορές την …τράπουλα δοκιμάζοντας πολλά σχήματα και πρόσωπα κατά την διάρκεια του ματς εν όψει του επικείμενου ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Θεμιστοκλή στο Αιγάλεω (1/3, 9:45 μ.μ.).

Πρώτος σκόρερ για τη ΦΕΑ ο …συνήθης ύποπτος Αλέξανδρος Στεργιάκης με 18 πόντους, ενώ ξεχώρισαν και οι Κώστας Ρωμοσιός και Γιώργος Δεληγιάννης, οι οποίοι πέτυχαν από έντεκα πόντους εκατέρωθεν. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Στέλιου Λουφόπουλου, ο οποίος εκτός από τους επτά πόντους, μάζεψε αρκετά ριμπάουντ κι έκλεψε αρκετές φορές την μπάλα βάζοντας τα χέρια του στη “φωτιά”. Ανάμεσα στους σκόρερ και ο νεαρός με την εφηβική ομάδα, ο Διονύσης Τσακίρης, ο οποίος στην δεύτερή εμφάνισή του με το ανδρικό πέτυχε τους παρθενικούς του πόντους (4π.).

Καταιγιστική η ΦΕΑ στο πρώτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε 16-0 (!) με τρίποντο του Δεληγιάννη, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι 3:42 πριν το τέλος της περιόδου με τον Τσατσάνη. Η μέγιστη διαφορά έφτασε στους +18 (25-7) με μια εύστοχη βολή του Λευτέρη Καραλευθέρη.

Η επιλογή του Καρατζά να αλλάξει όλη την βασική του πεντάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο περνώντας στο παρκέ τους  Λουφόπουλο, Τριχιά, Αναούνη, Μπασέα και Μπάτσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν στους 10 (31-21). Η είσοδος των Δεληγιάννη, Στεργιάκη, Ρωμοσιού και Γιαννουλάκου και η πολύ καλή αμυντική δουλειά του Λουφόπουλου σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις του Ρωμοσιού έφεραν τη ΦΕΑ να προηγηθεί στο ημίχρονο με +16 (37-21).

Στο τρίτο δεκάλεπτο έμελε να γραφτεί ο επίλογος της αναμέτρησης της 19ης αγωνιστικής… Η ΦΕΑ πάτησε γκάζι και μην την είδατε. Η διαφορά όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν με την μέγιστη τιμή της να φτάνει δύο φορές στους +30 (60-30, 62-32) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Γιώργος Αναούνης με δικό του τρίποντο 5:10 πριν το φινάλε έφερε την διαφορά στα ύψη +36 (72-36) με την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να παίρνει το 18ο ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκούτας, Αναστασόπουλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-9, 37-21 (ημίχρονο), 62-32, 82-51.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Καραλευθέρης 4 (1), Ρωμοσιός 11, Αναούνης 9 (1), Λουφόπουλος 7, Στεργιάκης 18, Τριχιάς 2, Τσεκούρας, Μπασέας 6, Δεληγιάννης 11 (1), Μπάτσος 4, Γιαννουλάκος 6, Τσακίρης 4.

ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σταματόπουλος): Πουρνάρας 3 (1), Λυσανδρόπουλος 11 (1), Τσιρίγκας, Μπίλης, Βούρτσας 4, Χριστακόπουλος 6, Κιούκης, Κολτσίδας 4, Τσατσάνης 8 (2), Πάσχος 2, Καλλιμάνης 13 (1).

Προηγούμενο άρθροΤουρκική “πειρατεία” με απειλή σύγκρουσης του γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη με 14 θέματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.