“Η  αντιλαϊκή κατρακύλα της Δημοτικής  Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δεν έχει πάτο”

0

 

Από την δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η αντιλαϊκή κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δεν έχει πάτο. Τώρα και κατασχέσεις για μικροφειλές!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/2/2018 αποκαλύφθηκε ότι η Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα συστεγάζει στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, προχωρά σε κατασχέσεις σε βάρος μικροοφειλετών!

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν κατάσχεση που πραγματοποίησε Τράπεζα για λογαριασμό του Δήμου για οφειλή 500 ευρώ (!) που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 850 έγινε σε.. λάθος άνθρωπο. Μάλιστα ο Δήμος ξεκίνησε ήδη νέα διαδικασία για την αναγκαστική είσπραξη του ποσού!

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ομολόγησε ευθαρσώς ότι η Δημοτική Αρχή κοινοποιεί ανελλιπώς στοιχεία οφειλετών για τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση, στελέχη της διοίκησης διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους ότι ο δήμος δεν προχωρά σε κατασχέσεις.

Από τη μια ο Δήμος παραδίδει τους μικροοφειλέτες στις τράπεζες και από την άλλη παίρνει δήθεν πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής…. διαδηλώνουν στα πρωτοδικεία. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή εξαπάτησης του λαού και εξυπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής με μοιρασμένους ρόλους ώστε να προχωρά ανεμπόδιστα η εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και παράλληλα να συντηρούνται αυταπάτες, να ξεπλένεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ουσία είναι ότι η δαμόκλειος σπάθη των αυτόματων κατασχέσεων και πλειστηριασμών για χρέη άνω των 500 ευρώ κρέμεται ήδη πάνω από το κεφάλι συμπολιτών μας με συνευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που πρόβλεπε ότι:

“ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάσχεσης του λαϊκού εισοδήματος για οφειλές προς το Δήμο. Για σκοπό αυτό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή οποιοδήποτε στοιχείο οφειλετών – δημοτών στα πιστωτικά Ιδρύματα και στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές.

Να μην προχωρήσει ο Δήμος πρώτα και κύρια σε κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για οφειλές προς το Δήμο. Για τον σκοπό αυτό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή καμία οφειλή δημότη στις φορολογικές Αρχές και τους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς. Ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικρών οφειλών προς το Δήμο για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. “

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να σταματήσει τώρα αυτή η επαίσχυντη διαδικασία για τους μικροοφειλέτες. Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν την πάλη τους.

Προηγούμενο άρθρο“Παραπλάνηση & …βόμβα στη Λ. Δεκελείας του… Μενιδίου!” #paraplanisi
Επόμενο άρθροΣε καραντίνα πλοίο – φόβοι για μεταδοτικό νόσημα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.