Δεν πάει ο Δήμος στην Περιφέρεια – Επιστολή δημάρχου…

0

Από τον Δήμαρχο λάβαμε την παρακάτω επιστολή, σχετική, με την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου (15/02 – 15.30) που έχει ως 10ο θέμα ημερησίας διάταξης, την Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας:

Τετάρτη, 14-02-2018
Προς: τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΘΕΜΑ: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας».

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εισάγεται το 10ο θέμα με τίτλο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο:

  • Συναντά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας
  • Παρεμβαίνει και αλλάζει μορφικά, λειτουργικά και κυκλοφοριακά ολόκληρο το κέντρο του Δήμου μας σε πλήρη αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας
  • Σχεδιάστηκε από μια ιδιωτική εταιρεία, ενώ αφορά δημόσιους χώρους και δημόσιους πόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε όφελος και όχι σε βάρος του συμφέροντος των κατοίκων, των διερχόμενων οδηγών και των φιλάθλων σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου
  • Συνδέθηκε ως αναπόσπαστο μέρος του γηπέδου σύμφωνα με την άδεια δόμησης, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί από κανέναν
  • Όλοι αυτοί οι χειρισμοί οδήγησαν στην στοχοποίηση του Δήμου και προκάλεσαν επί πολλούς μήνες βανδαλισμούς, ξυλοδαρμούς και επεισόδια οργανωμένων ομάδων τραμπούκων στον Δήμο μας. Μικρή γεύση από τη δράση αυτών των ομάδων πήρατε και στο χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωσή του. Τέτοια γεγονότα με πολύ περισσότερη βία και σοβαρούς τραυματισμούς, έχουν κατ’ επανάληψη συμβεί στα Δημοτικά μας Συμβούλια και στους δρόμους της πόλης.

Δεν σας κρύβουμε, ότι οι μέχρι τώρα μεθοδεύσεις, οι ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, η αγνόηση των θέσεων και των προτάσεων του Δήμου μας, οι δημόσιες τοποθετήσεις των ιδιωτών που σχεδίασαν το έργο, δημιουργούν την εικόνα ότι το έργο έχει προαποφασιστεί. Από εσάς εξαρτάται αν θα το διαψεύσετε.

Ως Δημοτική Αρχή πήραμε την απόφαση να μην παραστούμε, διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως για το γεγονός ότι η εντελώς απρόκλητη σε βάρος μας βίαιη επίθεση, από ανθρώπους που συνόδευαν την αντιπροσωπεία της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αποσιωπήθηκε στην ανακοίνωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επισυνάπτω την τοποθέτηση μου, ευελπιστώντας ότι η άποψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας θα ληφθεί στην διαμόρφωση της γνώμης και της ψήφου σας.

Αριστείδης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθρο“Κοινωφελής”: Δείτε ποια θα πάρει τη θέση του Κουμαριανού
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Πτώση δέντρου στην οδό Τράλλεων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.