Απάντηση της Ενωσης Γονέων στον Δήμο

0

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

  Νέα Φιλαδέλφεια, 22/1/2018

Αρ. Πρωτ.: 01/2018

 Προς   Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας κα Ευτυχία Παπαλουκά

ΘΕΜΑ:  Επιστολή στην Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Ε. Παπαλουκά σχετικά με την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα της  Ένωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας και κάλεσμα σε νέα συνάντηση.

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την ικανοποίηση της για την αποδοχή των προτάσεών της σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Οι προτάσεις μας προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  και τις Σχολικές  Επιτροπές αποσκοπούσαν αποκλειστικά στην  αμεσότητα της κάλυψης αναγκών των σχολείων, μέσω της αύξησης του χρηματικού ποσού που κατατίθεται στο λογαριασμό του κάθε σχολείου, αλλά και τη δυνατότητα να θέτει η κάθε σχολική μονάδα τις προτεραιότητές της όπως αυτή νομίζει, καθώς η ίδια γνωρίζει περισσότερο από όλους τις ανάγκες της. Επιπλέον αναβαθμίζεται το  «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας», που έχει θεσμοθετηθεί  ως όργανο κοινωνικής λογοδοσίας και οικονομικής διαχείρισης της σχολικής μονάδας. Υπενθυμίζουμε ότι στο Συμβούλιο συμμετέχουν  ο διευθυντής του σχολείου,  ένας εκπρόσωπος γονέων,   ένας εκπρόσωπος συλλόγου διδασκόντων, η προϊσταμένη  του αντίστοιχου νηπιαγωγείου για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θεωρούμε επίσης ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας συμπεριλαμβάνονται στην επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επίσης, με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεών μας.

Τέλος, πιστεύουμε πως ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) έχετε συμβάλει καθοριστικά στον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ της Ένωσης Γονέων και της Δημοτικής Αρχής και  σας καλούμε εκ νέου στα γραφεία μας  για να συζητήσουμε θέματα που μας απασχόλησαν  στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ   όπως:

  1. Η αναιτιολόγητη, κατά την εκτίμησή μας, νέα  μείωση του ποσού  της τακτικής επιχορήγησης  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Θεωρούμε άνιση την κατανομή των κονδυλίων αφού υπάρχουν γειτονικοί δήμοι που δεν υπέστησαν  μείωση της επιχορήγησης και άλλοι στους οποίους αυτή αυξήθηκε.  Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας, κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας και συναντήθηκε με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών.
  2. Πρόταση για οργάνωση διαδημοτικού αθλητικού σχολικού  πρωταθλήματος.
  3. Τη  συμβολή του Δήμου σε  εκπαιδευτικά προγράμματα και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών.  Θα υπάρξει και επικοινωνία με σχολικούς συμβούλους και παιδαγωγικούς υπεύθυνους των σχολείων της περιοχής μας.
  4. Τεχνικές εργασίες στις σχολικές μονάδες, σε συνέχεια της συνάντησης μας  στις 18.1

Με εκτίμηση

 Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                                                   Νίκος Τσορβάς

Προηγούμενο άρθροΑρχίζουν οι εκταφές Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία
Επόμενο άρθροΜητρόπολη: Έκοψε την Βασιλόπιτα – Απών ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.