2η τραγωδία στον Όλυμπο!

0

Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος ορειβάτης, ύστερα από πτώση που είχε στον Όλυμπο, στη θέση Λιβαδάκι. Διασώστες τον εντόπισαν τα μεσάνυχτα, ενώ ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς της σορού του σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Αντίθετα, ο 37χρονος φίλος του βρέθηκε -στην ίδια περιοχή- τραυματισμένος κι αφού οδηγήθηκε πρώτα στο καταφύγιο Πριόνια, διακομίστηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο. Όταν ανέφερε ότι ο ίδιος, μαζί με τον 54χρονο, βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε από αέρος.

Το έργο των διασωστών δυσχέραιναν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον Όλυμπο, όπως επίσης το σκότος.

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.

Τη Δευτέρα, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΈκρηξη στο βενζινάδικο του προέδρου Βενζινοπωλών!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες στην σπείρα που “ψείριζε” αυτοκίνητα Smart!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.