Φροντιστήρια Έρασμος: Στο Astro Pi Challenge η μαθητική ομάδα του! (Φωτογραφίες)

0
Η μαθητική ομάδα Space Swords των Φροντιστηρίων Έρασμος πέτυχε την πρόκριση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού Astro Pi Challenge 2017/2018 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές αρχικά καλούνται να προτείνουν ένα πείραμα και στη συνέχεια να αναπτύξουν τον κατάλληλο κώδικα με σκοπό αυτό να εκτελεστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Astro Pi, από τον οποίο πήρε το όνομα του και ο διαγωνισμός, είναι ένας μικρός υπολογιστής ο οποίος αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος της Βρετανίας και την ESA. Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα boards Astro Pi. Τα ονόματά τους είναι Ed και Izzy, έχουν πιστοποιηθεί για διαστημικές πτήσεις και βρίσκονται ήδη στον ISS για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.
Η ομάδα αποτελούμενη απο τους μαθητές της B’ Λυκείου Κοντοειδή Παναγιώτη (2ο Γ.Ε.Λ. Ν.Φιλαδέλφειας), Ιάσoνα Μποϊδάνη (3ο Γ.Ε.Λ. Ν.Φιλαδέλφειας) και Λυδία Μποϊδάνη (3ο Γ.Ε.Λ. Ν.Φιλαδέλφειας), υπό την επίβλεψη του μαθηματικού Νίκου Ορφανάκου και την καθοδήγηση του φοιτητή του τμήματος Φυσικής του Ε.Κ.Π.Α. Βαγγέλη Χλιάρα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση του προγραμματισμού έχοντας στα χέρια της ένα Astro Pi που της εστάλη από την ESA μετά την ανακοίνωση της πρόκρισης.
Προηγούμενο άρθροΑποσιώπηση… (#aposiopisi)
Επόμενο άρθροΗ NASA ανακάλυψε νέο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν την Γη! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.