Πότε αναμένεται να χιονίσει στην Αθήνα

0

Λευκά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα δουν μετά από πολλά χρόνια οι Έλληνες, καθώς λευκό είναι το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να χιονίσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Πάρνηθα, στη Μαλακάσα και στο Καπανδρίτι, όπως επίσης στα Βίλια.

Στα λευκά όλη η χώρα- Πού χιονίζει

Συνολικά επιχειρούν οκτώ αποχιονιστικά μηχανήματα κι ένα μηχάνημα έργου, τύπου JCB.

Λόγω της χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 270ο χλμ με κατεύθυνση προς Θήβα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, από το βράδυ της Πέμπτης, η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τους θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Καλλιάνος για την Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει στα βόρεια προάστια, «οριακά μέχρι το Χαλάνδρι» το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή το πρωί.

Σημείωσε πως το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το Σάββατο, όπου ύστερα από πρόσκαιρη βελτίωση, θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση αφού αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από το Σάββατο το βράδυ προς την Κυριακή το πρωί.

Τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και κρύο, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθρο“Πρωταθλήτρια Χειμώνα” η ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: “Εφυγε” ο Πρωτοπρεσβύτερος της Αγίας Ευφημίας, Γεώργιος Σουλιώτης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.