Προσοχή! Ανακαλείται επικίνδυνο βρεφικό γάλα

0

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, τα οποία προορίζονταν όχι μόνο για τη γαλλική αγορά αλλά και για άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα,

καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Οι ποσότητες που θα ανακληθούν είναι “τεράστιες”, παραδέχτηκε ένας εκπρόσωπος του ομίλου. Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.

Η απόφαση αφορά πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως τη Βρετανία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Ταϊβάν, τη Ρουμανία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Περού, τη Γεωργία, το Πακιστάν.

Το υπουργείο κάλεσε τους γονείς να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα που ενδεχομένως έχουν αγοράσει, τα οποία στη Γαλλία πωλούνται με την εμπορική ονομασία Milumel, Picot αλλά και Carrefour.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου σημείωσε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποια από αυτά τα προϊόντα έχουν απομείνει ακόμη στην αγορά. Πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος αυτών των παρτίδων αναμφίβολα έχει ήδη καταναλωθεί από βρέφη τα οποία δεν έπαθαν τίποτα. Εξέφρασε πάντως τη βαθύτατη λύπη του και ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση στα μικρά παιδιά” που ασθένησαν.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Τα μπάζα στην Αγία Μαρίνα Νέας Φιλαδέλφειας! (καταγγελία)
Επόμενο άρθροΔράσεις των Εθελοντών Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.