“Μυρτώ”: Αγωγή κατά του κράτους για τη φροντίδα της

0

Περίπου 5,5 χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο η 15χρονη, τότε, Μυρτώ από τη Νέα Χαλκηδόνα, από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, η τραγική της ιστορία συνεχίζεται με μια νέα περιπέτεια…

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως ανέφερε, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη καταγγέλλοντας πως αυτό δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας της και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Η μητέρα της Μυρτώς τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις ΗΠΑ.

Ωστόσο σήμερα, η Μυρτώ πρέπει να κάνει καθημερινές θεραπείες και να λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα 730 ευρώ το μήνα στη Μυρτώ, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα, προκειμένου κανείς να μην βρεθεί στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κυρία Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία.

Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε επίσης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Όπως αναφέρει, οι αρμόδιοι της είπαν ότι, αν ήταν Έλληνας ο δράστης, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση.

Επειδή όμως είναι Πακιστανός, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με τη δική μας και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς…

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Τελείωσαν οι εκσκαφές!
Επόμενο άρθροΗ NASA έστειλε ένα σήμα στο υπερπέραν και… πήρε απάντηση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.