Δράσεις των Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

0

Δύο πολύ όμορφες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από την Ένωση Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ανοίξαμε το Ρακοκάζανό μας. Δοκιμάσαμε τη νέα μας τσικουδιά, παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες, χορέψαμε και τραγουδήσαμε συνοδεία λύρας και λαούτου. Όλοι μαζί γίναμε μια όμορφη παρέα και γλεντήσαμε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις 2 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε την εκδήλωση μνήμης, που ήταν αφιερωμένη στα 151 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Ο πολιτισμολόγος-συγγραφέας κύριος Τσουχλαράκης μας μύησε τόσο σε λαογραφικά όσο και σε ιστορικά στοιχεία με την ομιλία του ” Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου μέσα από ιστορικές πηγές και το καλλιτεχνικό του αποτύπωσμα”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Κρητών Πετρουπόλεως και με το πέρας της, απολαύσαμε τα κεράσματα που προσέφερε η Ένωση.

Θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τόσο σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο εκδηλώσεις, όσο και σε όλους τους φίλους, καθώς και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που παρευρέθησαν σε αυτές

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Δήμου για την ανεξαρτητοποίηση δημοτικού του συμβούλου
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο χωριό στη Νέα Φιλαδέλφεια (Πρόγραμμα)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.