Δράσεις των Εθελοντών Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας

0

Την Ημερίδα «Πολιτική Προστασία στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες», που

πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ την Παρασκευή 10.11.2017, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος ΔΣ των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. Η Ημερίδα, που διοργάνωσαν η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ και περιλάμβανε παρουσιάσεις δράσεων πρόληψης αλλά και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (φωτο1 – με τον κ. Γιάννη Σταμούλη, Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και την κα Ιωάννα Τσούπρα, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής).

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και φέτος οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, στον 35ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ, την Κυριακή 12/11. Ανταποκρινόμενοι όπως πάντα στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και συνεπείς στην προσφορά Εθελοντικών υπηρεσιών, υποστήριξαν με 24/μελη Ομάδα την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στη χώρα μας, που αποτελεί παγκόσμιο γεγονός. Στην οδό Ηρώδου Αττικού και λίγα μέτρα πριν το Καλλιμάρμαρο, σημείο που τους εμπιστεύεται ο ΣΕΓΑΣ αποκλειστικά εδώ και πολλά χρόνια, διαχειρίστηκαν με ευθύνη τους θεατές, εμψύχωσαν τους αθλητές στα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό και έζησαν δυνατές στιγμές συγκίνησης (Φωτο 2).

Το Φυλάκιο των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ στη λίμνη του Άλσους επισκέφθηκαν, την Τρίτη 14/11, 25 Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Η Β΄ και η Δ΄ Τάξη, με τις Δασκάλες τους που έκαναν και το σχετικό αίτημα, φιλοξενήθηκαν στο Φυλάκιο όπου οι Εθελοντές μίλησαν στα παιδιά για την αναγκαιότητα της προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος και την αξία της Εθελοντικής προσφοράς. Στη συνέχεια, έπαιξαν έξω μαζί τους περιβαλλοντικά παιχνίδια και τους προσέφεραν κεράσματα και δώρα. (Φωτο 3-4).

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, πραγματοποιήθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία της κοινής Τράπεζας Αίματος ΔΗΜΟΥ ΝΦΝΧ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ-ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΧ, στο ΠΠΙΕΔ, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας σε μονάδες αίματος για τις ανάγκες των δημοτών. (Φωτο 5-6)

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή! Ανακαλείται επικίνδυνο βρεφικό γάλα
Επόμενο άρθροΗ διάλεξη του Ευτύχη Μπιτσάκη στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.