“Λατρεία αντικειμένων” & “προσβολή” η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου!

0

 

Πρώτα θα παραθέσουμε αποσπάσματα από το Σύνταγμα της Ελλάδος:

  • Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. (…)
  • Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.(…)
  • Ως ανεξιθρησκία ορίζεται η αναγνώριση και ανοχή του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου είτε να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να θρησκεύεται ελεύθερα, κατά το δόγμα του, χωρίς περιορισμούς, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε καμία (αθεΐα).(…)

Την είδηση για την υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας: Δείτε: Η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου

 


 

Και το σχόλιο στο Fαcebook -για την υποδοχή της Τίμιας Ζώνης– του κ. Γιώργου Κατερίνη, εκλεγμένου με την διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας και διευθυντή τοπικής εφημερίδας που είναι “κοντά” στην διοίκηση του δήμου:

Πριν λίγα χρόνια η Μονή Βατοπαιδίου γινόταν γνωστή στο πανελλήνιο για το real estate. Σήμερα εμφανίζεται στην περιοχή μας να περιφέρει ένα ιερό κειμήλιο, το οποίο συρρέουν οι πιστοί να ασπαστούν. Από κοντά οι αρχές. Σε αυτή τη χώρα ζουν και άνθρωποι που κρίνουν όχι με βάση την θρησκευτική πίστη, αλλά με βάση άλλες αξίες, όπως η ταπεινότητα, η αρετή, το ήθος, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη. Και θεωρούν ότι προσβάλλονται όταν το επίσημο κράτος και η επίσημη εκκλησία στηρίζουν τόσο κραυγαλέα την λατρεία αντικειμένων. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι διαχειρίζονται το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη.

Ο κ. Κατερίνης από ότι καταλαβαίνουμε είναι άθεος. Επιλογή του, “γούστο του και καπέλο του“. Όπως επιλογή είναι και της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να πιστεύει στον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Επιλογή είναι και αυτών που πιστεύουν στο Ισλάμ και τον Βούδα. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας είναι όμως να σεβόμαστε την επιλογή των άλλων και τον τρόπο λατρείας τους. Αυτό ισχύει σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη.

Ο κ. Κατερίνης πραγματικά στο κείμενό του, ξεπέρασε τα αποδεκτά όρια της ευνομούμενης κοινωνίας μας. Ενέπλεξε στην “πολιτική σκοπιμότητα” του κειμένου του, ακόμη και την πίστη αγνών και ταπεινών λαϊκών ανθρώπων. Χριστιανών Ορθοδόξων. Ανερυθρίαστα και χωρίς σεβασμό προς τα πιστεύω των Χριστιανών, αποκάλεσε “αντικείμενο” την Τίμια Ζώνη και κατέκρινε τις αρχές του ελληνικού κράτους που παρίσταντο στην υποδοχή! Και το αποκορύφωμα;;; Μας είπε στην ουσία ότι, όσοι δεν πιστεύουν έχουν “άλλες αξίες, όπως η ταπεινότητα, η αρετή, το ήθος, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη. Και θεωρούν ότι προσβάλλονται όταν το επίσημο κράτος και η επίσημη εκκλησία στηρίζουν τόσο κραυγαλέα την λατρεία αντικειμένων.“!!! Οπότε όσοι πιστεύουν στον Χρισταινισμό δεν έχουν αυτές τις αξίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασιλόπουλου!

Συμφωνεί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας ο Δήμαρχος κ, Άρης Βασιλόπουλος;;;

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη βλήματος
Επόμενο άρθροΗ αρχαία Αθήνα, ο Μαρξ και η μεσαία τάξη”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.