Γήπεδο ΑΕΚ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από “56 κατοίκους” κατά της “άδειας”!

0

Μία ακόμα προσφυγή για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στα Νέα Φιλαδέλφεια κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, 56 κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας, όπως και κάτοικοι γειτονικών περιοχών, αλλά και πολίτες απ’ όλη την Αττική προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο διεκδικώντας να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η οικοδομική άδειας κατασκευής (έγκριση δόμησης και άδεια δόμησης). του γηπέδου της ΑΕΚ.

Οι προσφεύγοντες, που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν ότι εκδόθηκε οικοδομική άδεια σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, με συγκύριο του έργου μια κερδοσκοπική Ανώνυμη Εταιρεία (συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» – Κατασκευαστική Α.Ε.), γεγονός που συνεπάγεται εκτροπή από τον αρχικό σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ και παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη νομιμοποίησης στα πρόσωπα εκείνων που εμφανίζονται ως κύριοι και δικαιούχοι του έργου.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι θα επέλθει επιδείνωση των οικιστικών όρων διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας και ότι δεν έχει συνταχθεί μελέτη Στρατηγικής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από την πρόοδο των έργων, οι 56 κατέθεσαν στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής της οικοδομικής άδειας και όλων των διοικητικών πράξεων που συναρτώνται μ’ αυτή…

Τι λένε στην ΑΕΚ

«Είναι ένα ακόμα χτύπημα κάποιων γραφικών που ζουν σε έναν δικό τους κόσμο μακριά από τη σημερινή εποχή, είναι ένας ακόμα κρίκος στον ανελέητο πόλεμο εναντίον αυτού του γηπέδου που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Η ΑΕΚ δεν εφησυχάζει, αντιμετωπίζει κάθε εμπόδιο με σοβαρότητα, σέβεται κάθε διαδικασία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και θα οχυρωθεί και πάλι όπως και πριν για να αντιμετωπίσει την απειλή εναντίον του ονείρου εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα ζητήματα που θέτει η προσφυγή, από μια πρώτη μελέτη με τα νομικά επιτελεία, έχουν ήδη κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ και από την ελληνική δικαιοσύνη που έχει ήδη κρίνει την απόλυτη νομιμότητα του έργου».

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της ομάδας έκαναν λόγο για «δήθεν ενδιαφέρον για τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού σωματείου που είναι 100% υποκριτικό, αφού όλοι γνωρίζουν ότι για να ζήσει το ερασιτεχνικό σωματείο χρειάζονται έσοδα και αυτά τα έσοδα μόνο από τη λειτουργία του νέου γηπέδου μπορούν να προέλθουν». Τέλος, από την ΑΕΚ τονίζουν ότι: «σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια χωρίς το παραμικρό ίχνος ανησυχίας θα δώσει με ενότητα μια ακόμα μάχη εναντίον εκείνων που το μοναδικό που τους ενδιαφέρει δεν είναι ούτε το περιβάλλον, ούτε η δήθεν νομιμότητα, ούτε φυσικά η ερασιτεχνική ΑΕΚ, αλλά να μην δουν την ομάδα μας να φτιάχνει γήπεδο. Θα πάρουν τις απαντήσεις τους για μια ακόμα φορά με όπλο μας το δίκαιο, τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητα μας να μπει η ομάδα μας υπερήφανη στο σπίτι της και να επιστρέψει στη γη των προγόνων μας, κάτι που έγινε το 1930 ακριβώς σαν αύριο 2 Νοεμβρίου».

Προηγούμενο άρθρο“CIA: Ο Χίτλερ επέζησε και διέφυγε στην Κολομβία”
Επόμενο άρθροΟΛΟΙ καταδικάζουν την τραμπούκικη επίθεση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.