Συνεχίζει αήττητη η ΦΕΑ

0

Ακόμη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΦΕΑ. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ νίκησε με σκορ 80-63 τον ΦΟ Τούφας Χαλανδρίου εντός έδρας και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αήττητη.

Παρά το γεγονός πως ήταν άστοχοι στις ελεύθερες βολές (7/18) στο πρώτο ημίχρονο και οι αποφάσεις των διαιτητών Γρίβα και Πετράκη τους προκάλεσαν εκνευρισμό με τις αποφάσεις τους, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να στρέψουν την προσοχή τους στην δύσκολη συνέχεια που έπεται.

Οι απουσίες των ψηλών της ΦΕΑ (τραυματίες οι Κώστας Μπασέας, Βασίλης Αφαλίδης, αποβολή ο Δημήτρης Μπάτσος) αναγκαστικά οδήγησε τον Καρατζά να δοκιμάσει χαμηλό σχήμα κυρίως στη θέση “5” με συνέπεια οι ψηλοί της αντίπαλης ομάδας να σκοράρουν εύκολους πόντους, ενώ οι περιφερειακοί της είχαν μεγάλη ευστοχία έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Θανάσης Τριχιάς. Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος από παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, πέτυχε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα και τον ακολούθησαν οι Κώστας Ρωμοσιός με 15 και Βασίλης Γιαννουλάκος με 16. Από την ομάδα του Χαλανδρίου, ξεχώρισε ο Νίκος Βόσικας με 17 πόντους.

Με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Ρωμοσιό (10) και Τριχιά (8), οι οποίοι είχαν πέτυχαν τους 18 από τους 23 πόντους της ομάδας τους, η ΦΕΑ σε ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με +8 (23-15).

Πρωταγωνιστές στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο διαιτητές. Έξι λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η πρώτη διαιτητής έδωσε με τεχνική ποινή τον Δημήτρη Μπάτσο όταν αναρωτήθηκε στο φάουλ που τον χρέωσε «τι έκανα;», ενώ ένα λεπτό αργότερα όταν σε τάιμ άουτ ο Μπάτσος απευθυνόμενος προς την Γρίβα της είπε «είσαι απαράδεκτη», εκείνη τον απέβαλε… Οι παίκτες της ΦΕΑ πείσμωσαν και με μπροστάρηδες του Στεργιάκη και Τριχιά έφεραν την ομάδα του μπροστά με την μεγαλύτερη διαφορά με το τέλος του δεκαλέπτου (45-31).

Σε ρυθμό ρελαντί οι γηπεδούχοι αύξησαν κι άλλο την διαφορά τους στο τρίτο δεκάλεπτο (59-38). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από την περιφέρεια να μειώσουν την διαφορά, αλλά ένα τρίποντο – μαχαιριά με ταμπλό του Δεληγιάννη διατήρησε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (69-56). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με μία εύστοχη βολή δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ ο Ίρις Πετρούπολης, την επόμενη Πέμπτη (9/11) στις 8:30 μ.μ. εκτός έδρας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γρίβα, Πετράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 45-31 (ημίχρονο), 64-48, 80-63.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Ψαλτάκης, Ρωμοσιός 15, Λουφόπουλος 2, Στεργιάκης 10 (1), Τριχιάς 20 (4), Τσεκούρας, Παπαδόπουλος 1, Δεληγιάννης 9 (2), Μπάτσος 2, Γιαννουλάκος 16, Καρβέλης, Καραλευθέρης 5.

ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Σπηλιωτόπουλος): Φραγκούλης, Πιαλόγλου, Κατσίκερος, Χαμηλός 11 (3), Καζαντζιάν 5 (1), Βόσικας 17 (1), Κατσουλάρης 8, Ζερβολέας 8, Λυράκης 5, Καλλινίδης 2, Πολίτης 7 (1), Χατζής.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός στην Αττική
Επόμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων ΝΦ-NX στο Υπουργείο Εσωτερικών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.