Ο «φονιάς» Ποδονίφτης του 1994! (Βίντεο)

0

Πέρασαν πάνω από 23 χρόνια από την 21η Οκτωβρίου 1994, όταν το ρέμα του Ποδονίφτη υπερχείλισε. Στο πέρασμά του, παρέσυρε στο θάνατο πολλούς ανθρώπους, ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές.

Το τραγικό αποτέλεσμα στις 21-22 Οκτωβρίου 1994 ήταν να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, ενώ πολλές συνοικίες (κυρίως σε Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Ιωνία, Περισσός, Αιγάλεω, Περιστέρι) μετατράπηκαν σε λίμνες. Σημαντικές ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς λάσπη από το μανιασμένο ρέμα κατέστρεψε μέρος των αρχείων του κόμματος στο υπόγειο του κτιρίου, αλλά και τις εγκαταστάσεις του «902» και της Τυποεκδοτικής. Από τη θεομηνία καταστράφηκαν ακόμη εκατοντάδες αυτοκίνητα, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Σήμερα, αν και πέρασαν τόσα χρόνια, τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του Ποδονίφτη, αναδεικνύουν ότι το πρόβλημα μιας ενδεχόμενης πλημμύρας παραμένει αν και έχουν γίνει κάποια έργα που όμως δεν εξασφαλίζουν την ομαλή απορροή των νερών μιας δυνατής βροχής. Αλλωστε, με την πρώτη βροχή, η περιοχή που είναι δίπλα ακριβώς στο ρέμα του Ποδονίφτη και η οποία οριοθετείται κάτω από το σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό μέχρι και το σταθμό του ηλεκτρικού της Αγίας Βαρβάρας πλημμυρίζει με νερά.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατοίκων που, σε μέρες με δυνατή βροχή, για να μπουν στο σπίτι τους θα πρέπει να διασχίσουν την υπερχειλισμένη οδό Επικλέους, που είναι ακριβώς στο πλάι του ρέματος, ενώ τα γεφυράκια, που ενώνουν την περιοχή του δήμου Αθηναίων με τη Νέα Χαλκηδόνα γίνονται απροσπέλαστα, αφού το νερό του ρέματος έχει φτάσει στο ύψος του δρόμου.

 

Δείτε βίντεο από δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εκείνη την ημέρα:

ΠΗΓΗΝίκος Κασκαμπές - e-magazino.gr
Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Η πρώτη κούπα στο Ράγκμπι!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.