Με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών «Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμους, που εκπαιδεύτηκαν κατά προτεραιότητα λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις απαραίτητες τεχνικές και γνώσεις Α΄ Βοηθειών οι οποίες μπορεί να αποβούν σωτήριες για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας οποιασδήποτε ηλικίας. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του σεμιναρίου και το ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και όσους το παρακολούθησαν.

Στόχος μας, επίσης, αποτελεί η διοργάνωση αντίστοιχων σεμιναρίων και για το γενικό πληθυσμό του Δήμου ούτως ώστε οι τεχνικές διάσωσης να γίνουν βίωμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Αξίζει να θυμόμαστε όλοι ότι η γνώση μπορεί εκτός από την πρόληψη, ακόμη και να σώσει μια ζωή».

Προηγούμενο άρθρο“Μετά τις 60 μαχαιριές σταμάτησα να μετράω”
Επόμενο άρθροΟ «φονιάς» Ποδονίφτης του 1994! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.