Κατάληψη Πολυτεχνείου – Προαναγγελία “πολέμου”

0

Σε «εξέγερση εδώ και τώρα» καλούν οιαντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν κατάληψη από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου και τονίζουν πως τα επεισόδια θα ξεκινήσουν από απόψε.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις αλλοδαπών αναρχικών έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές με ανακοίνωσή τους στο Indymedia δηλώνουν ότι το βράδυ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στις 20.00 για «να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις», ενώ ζητούν «φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια» και δηλώνουν ότι τα επεισόδια θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 100 περίπου αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου σε μία προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων», αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ έχουν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια, ενώ μερίδα κουκουλοφόρων με στυλιάρια βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα -επί της Πατησίων- απειλώντας αστυνομικούς και φοιτητικές οργανώσεις.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Πηγή: nooz.gr

Προηγούμενο άρθροΧάλκινη η Αντριάνα του Α.Γ.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Επόμενο άρθροΜάνδρα: Από το όρος Πατέρα κατέβηκαν οι χείμαρροι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.