“Τα λεφτά της Περιφέρειας, το Γήπεδο & η μονόπλευρη στήριξη”

0

Ρένα Δούρου και Άρης Βασιλόπουλος συνοδοιπόροι στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου (2014) μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και επικράτησαν στις εκλογές (Περιφέρεια Αττικής – Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας). Μετά από λίγους μήνες (Ιανουάριος 2015) έρχεται στην κυβέρνηση το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) μέσω του οποίου Ρένα Δούρου & Άρης Βασιλόπουλος έγιναν Περιφερειάρχης & Δήμαρχος αντίστοιχα. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τον δήμαρχο της πόλης μας. Κυβέρνηση & Περιφέρεια “δικά του”. Και δεν άργησε να αποδειχτεί. Η Περιφέρεια στήριξε και στηρίζει με χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για έργα υποδομής  (ανάπλαση άλσους, ρέματα κλπ) και η κυβέρνηση αρωγός σε ό,τι της ζητά ο δήμαρχος.  (Σε ένα πράγμα μόνο δεν συμφώνησαν, στην κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.)

Μετά το θερμό καλοκαίρι του 2015 (δημοψήφισμα κλπ), ο κ. Άρης Βασιλόπουλος και σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης του δήμου μας (Δύναμη Πολιτών), αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με την αριστερή πτέρυγα) και πολλά εξ αυτών έγιναν μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) που ίδρυσε ο –με υπουργική θητεία στο υπουργείο Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– κύριος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Έκτοτε, ο κ. Λαφαζάνης και η ΛΑ.Ε καταγγέλλουν με ακραίους χαρακτηρισμούς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Περιφέρεια Αττικής. Στα ίδια “βήματα” και η δημοτική αρχή, η οποίοι “άκομψα” έχει “αδειάσει (sic)” επανειλημμένως με ανακοινώσεις, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής (Ρένα Δούρου) στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρά το συνεχόμενο “άδειασμα“, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει και την ανάπλαση δύο παιδικών χαρών της πόλης μας. Για την μία μάλιστα, αυτή της οδού Παπάγου (3ο Γυμνάσιο Ν.Φ.) η Fx-news έχει κάνει αρκετά ρεπορτάζ. Η άλλη παιδική χαρά που θα ανακαινιστεί είναι στη Νέα Χαλκηδόνα επί της οδού 700 Θεσπιέων. Για την χρηματοδότηση των αναπλάσεων η Περιφέρεια θα συμμετάσχει με 200χιλ και ο Δήμος με 2χιλ. ευρώ! Μάλιστα η ανακοίνωση που λάβαμε από την Περιφέρεια (ο Δήμος δεν έστειλε…) ξεκινάει:”Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος»… υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος (…)” 

Μονόπλευρη η στήριξη… Πάλι καλά για την πόλη μας…

Δείτε σχετικά: Νέα Φιλαδέλφεια: Η επικίνδυνη «ανοιχτή» παιδική χαρά της οδού Πλαστήρα (Βίντεο-Ρεπορτάζ)

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος», προϋπολογισμού 202.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος.

Το έργο χρηματοδοτείται µε ποσό 200.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το επιπλέον ποσό των 2.000 ευρώ χρηματοδοτείται από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση δύο υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την ανάπλαση των δύο παιδικών χαρών, σύμφωνα µε τα ισχύοντα πρότυπα, που αφορούν σε: καθαιρέσεις – κατασκευές, εργασίες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης / ύδρευσης, αντικατάσταση υπαρχόντων οργάνων µε νέα, επισκευή – συμπλήρωση κιγκλιδωμάτων και θυρών, ελαιοχρωματισμούς (όπου απαιτούνται). Πρόκειται για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται η μία, επί των οδών Πλαστήρα και Ιασωνίδη στη Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας, και η άλλη, επί της οδού 700 Θεσπιέων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Χαλκηδόνας.

Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης µε τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ–ΝΧ
Επόμενο άρθρο“Ώστε οι γονείς δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα παιδιά τους; Απλώς προεδρεύουν;”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.