Εξάρχεια: Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

0

Θύμα δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας, έπεσε στις 19.10 ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες, αφού χτύπησαν το κουδούνι προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν στο γραφείο του ποινικολόγου.

Ο Μ. Ζαφειρόπουλος τους υποδέχθηκε μαζί με έναν συνεργάτη του και αφού κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων, ζήτησαν να μείνουν μόνοι με τον 52χρονο ποινικολόγο.

Λίγη ώρα, αφού αποχώρησε ο συνεργάτης του, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον δικηγόρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ωστόσο ο συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου δεν μπορούσε να προσδιορίσει από που ήταν η καταγωγή τους. Ο ίδιος πάντως έχει δει τα πρόσωπα τους.

Το θύμα βρέθηκε από τους αστυνομικούς πυροβολημένος στο κεφάλι και στην κοιλιά, πεσμένος πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων.

Οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι και ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής. Επί τόπου και η Αντιτρομοκρατική.

Οι άνδρες των αστυνομικών αρχών εξετάζουν όλες τις κάμερες των που βρίσκονται στην Ασκληπιού και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς έφτασαν και το πώς διέφυγαν οι δράστες.

Στο σημείο της δολοφονίας έφτασαν οι οικείοι του θύματος, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Ποιος ήταν ο Μ. Ζαφειρόπουλος

Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών ποινικών υποθέσεων, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και πατέρας 2 παιδιών. Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σοκαρισμένος είναι ο νομικός κόσμος της πρωτεύουσας. Μέλη και στελέχη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετέβησαν στο γραφείο του θύματος.

Πολιτικές αντιδράσεις

Σε ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται: “Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας”.

“Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου”, αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη ΝΔ για το χαμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

“Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Την έντονη καταδίκη της εκφράζει δια του Προεδρείου, η Βουλή των Ελλήνων για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

“Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

“Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών”, ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Όταν η “Δύναμη Πολιτών” έλεγε ΝΑΙ στην παρουσίαση του Δ. Μελισσανίδη
Επόμενο άρθρο“Ύποπτες & επιλεκτικές ματαιώσεις πλειστηριασμών καταγγέλλουν συμβολαιγράφοι”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.