Δημοτικό συμβούλιο: Εγκρίθηκε η «Κωμικοτραγωδία με τις μπάρες» (Βίντεο)

0

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης (4/10) και στο 4ο θέμα ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το “πολυσυζητημένο στην πόλη” θέμα για τον πρόχειρο διαγωνισμό προμήθειας: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΤΟΥΣ 2017, προϋπολογισμού 30.000 € με Φ.Π.Α.» και η κήρυξη οριστικού αναδόχου της ανωτέρω προμήθειας.

Η προμήθεια εγκρίθηκε οριστικά αμετάκλητα -κατά πλειοψηφία- και υπέρ του “μοναδικού υποψηφίου“…. Στο παρακάτω βίντεο η ονομαστική ψηφοφορία:


Για το θέμα έγινε πολύς λόγος και δικαίως. “Μπείτε στο κλίμα” και για ποιους λόγους “πολυσυζητήθηκε” από το ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ.Σ. της  Fx στις 7/9 για την ανάδειξη τότε προσωρινού αναδόχου της ανωτέρω προμήθειας:


«Κωμικοτραγωδία» για τις «μπάρες» στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης!

Σκηνές για γέλια και για κλάματα είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (6/9)…

Φωνές, διακοπές και όλα τα ωραία…

Το «κλου» της βραδιάς ήταν το 3ο θέμα ημερησίας διάταξης με τίτλο: «Έγκριση Πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΤΟΥΣ 2017, προϋπολογισμού 30.000 € με Φ.Π.Α., και κήρυξη προσωρινού αναδόχου της ανωτέρω προμήθειας.»

Ο διαγωνισμός (15.5.2017) είχε κηρυχθεί άγονος (14.6.2017) σε πρώτη φάση λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος από καμία εταιρία. Σε δεύτερη φάση (15.6.2017) ο Δήμος ζητά από τα όργανα να γίνει διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσιότητα. Τρεις εταιρίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την προμήθεια:

1. ΠΑΝ. ΚΟΥΚΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
2. ΤΕΜΚΑ ΕΠΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
3. EVENTEAM” – MΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε

Και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από τα πρακτικά του Δήμου:

(…) Η Επιτροπή αποσφράγισε τους φακέλους των εταιρειών με τα «∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» τους και εξέτασε τα οριζόμενα από την υπ’ αριθ. πρωτ. 11613/16052017 ∆ιακήρυξη ∆ιαγωνισμού. Η Επιτροπή κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, διαπίστωσε ότι μόνο η εταιρεία ΠΑΝ. ΚΟΥΚΑΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ πληρούσε όλα όσα αναφέρονται στη ∆ιακήρυξη, καθώς οι άλλες δύο εταιρείες στερούνταν της εγγύηση συμμετοχής ποσού 483,87 €, η οποία
οριζόταν ως υποχρεωτική από το άρθρο 13, παρ. 2 της διακήρυξης και ήταν επί ποινή
αποκλεισμού. Συνεπώς οι προσφορές κρίθηκαν «απαράδεκτες» και δεν ελήφθησαν
υπόψη στην περαιτέρω διαδικασία του διαγωνισμού. Η εταιρεία η οποία πληροί το σύνολο των οριζομένων, τόσο της μελέτης όσο και της διακήρυξης του διαγωνισμού, στην παρούσα φάση κατά των έλεγχο των δικαιολογητικών, είναι η εταιρεία ΠΑΝ. ΚΟΥΚΑΚΗ & ΣΙΑ
ΟΕ  ΟΙΚΟ∆ΟΜΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ. . Προς τούτο καλείται το ∆ημοτικό Συβούλιο να εγκρίνει το παρόν Πρακτικό, αποκλείοντας τις άλλες δύο εταιρείες από την επόμενη φάση του διαγωνισμού (..)

Οπότε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης και στο 3ο θέμα ημερησίας διάταξης θα γινόταν (ή όχι…) η έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού και η κατακύρωσή του στην μοναδική εταιρία που τελικά συμμετείχε (ΠΑΝ. ΚΟΥΚΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ). Οι άλλες δύο εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ΔΕΝ… κατέθεσαν την εγγύηση συμμετοχής ποσού… 483,87 €… και αποκλείστηκαν!

Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε γίνει μεγάλος «ντόρος» όλο το προηγούμενο διάστημα στον τοπικό τύπο και στα social media. Τόσο για το γεγονός της μη κατάθεσης από τις δύο εταιρίες της «συμβολικής» εγγύησης που ζητούσε ο δήμος, όσο και της κατακύρωσης του διαγωνισμού στην μοναδική πλέον εταιρία που είχε απομείνει. Και ο «ντόρος» ήταν μεγάλος, διότι η συγκεκριμένη εταιρία διαφημίζεται (νόμιμα φυσικά) σε νέα τοπική εφημερίδα της οποίας υπεύθυνος έκδοσης (νόμιμα φυσικά) είναι ο αιρετός πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας, της διοίκησης του κ. Άρη Βασιλόπουλου και της «Δύναμης Πολιτών».

Βεβαίως, η εφημερίδα μας σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί τα σχόλια ούτε υπονοεί οτιδήποτε για μη νόμιμες διαδικασίες. Απλά αναφέρει τον απόηχο της κοινωνίας και της επικαιρότητας, χρησιμοποιώντας την λαϊκή λέξη «ντόρος«.

Δημοτικό συμβούλιο

Την Τετάρτη το απόγευμα όπως αναφέραμε, ήρθε η ώρα της έγκρισης (3ο θέμα Η.Δ.) και κατακύρωσης από το Δ.Σ. του διαγωνισμού.

Και η «Κωμικοτραγωδία» ξεκίνησε…

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μιχάλης Λάλος πήρε τον λόγο για να κάνει την εισήγηση -ως αρμόδιος- του θέματος. Φευ… Ενώ όλοι περίμεναν της εισήγηση, ο κ. Λάλος ξεκίνησε να διαβάζει αυτολεξεί δημοσίευμα τοπικού ενημερωτικού ιστολογίου (e-alitheia), το οποίο αναφερόταν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό… και οι σύμβουλοι (ειδικά της αντιπολίτευσης) έμειναν «παγωτό»!!! «Παγοκολώνα» έμειναν μάλιστα, όταν ο κ. Λάλος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ το συγκεκριμένο δημοσίευμα!!! Κάτι που φυσικά δεν έγινε, αλλά ήταν αρκετό (και λογικό) να προκαλέσει αγανάκτηση και εκνευρισμό των συμβούλων της αντιπολίτευσης (και όχι μόνο…)

«Τι δουλειά έχει η διοίκηση του δήμου μέσω του αντιδημάρχου -που την εκπροσωπεί-, να ασχολείται με δημοσιεύματα του τύπου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και μάλιστα να ζητά να τα καταγγείλει το Δ.Σ. επειδή δεν συμφωνεί με αυτά«, ήταν τα ερωτήματα που προέκυψαν από τους ψυχραιμότερους της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γ. Τομπούλογλου όμως από την αντιπολίτευση, φανερά εκνευρισμένος από τον κ. Λάλο, ζήτησε εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο για την στάση του. Ο κ. Λάλος απάντησε σε εντονότατο ύφος και ο «καυγάς» ξεκίνησε! Φωνές, αντεγκλήσεις, πανικός… Ο πρόεδρος του Δ.Σ. διέκοψε δύο φορές την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα! Το «κερασάκι στην τούρτα» μάλιστα ήταν, η απαίτηση -«εν μέσω καυγά»- του αντιδημάρχου κ. Λάλου από τον πρόεδρο του Δ.Σ, να αποβάλει τον κ. Τομπούλογλου από της αίθουσα!!!

ΤΕΛΟΣ…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά… έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των συμβούλων της διοίκησης του Δήμου (κατά ψήφισε η αντιπολίτευση) την κατακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΤΟΥΣ 2017, προϋπολογισμού 30.000 € με Φ.Π.Α» στην μοναδική εταιρία που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Προηγούμενο άρθρο“Adios España…”: Τη Δευτέρα η ανακήρυξη ανεξαρτησίας;
Επόμενο άρθρο«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.