11ο Φθινοπωρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.- Κύπελλο Σπύρου Λοβέρδου (1924-2016)

0

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το 11ο Φθινοπωρινό ανοικτό σκακιστικό τουρνουά του Σ.Ο.Ν.Φ. με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση, αφιερωμένο στη μνήμη του Σπύρου Λοβέρδου (διαβάστε το σχετικό αφιέρωμά ΕΔΩ)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες άλλων συλλόγων που έχουν αθλητικό δελτίο υγείας. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι 40.
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν.,

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Θα διεξαχθεί με ελβετικό επιταχυνόμενο σύστημα 7 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη με έναρξη την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο Β9 στάση Κομπαρσίτα)
Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ.
1ος γύρος Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μμ
2ος γύρος Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μμ
3ος γύρος Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μμ
4ος γύρος Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μμ
5ος γύρος Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μμ
6ος γύρος Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ
7ος γύρος Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ
Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τω δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στον τελευταίο γύρο. Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή.
Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για όλη την παρτίδα για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.
Μηδενίζεται μετά πάροδο 60΄ από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:
α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,
β) Μπούχολτς
γ) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,
δ) Αριθμός νικών

ΕΠΑΘΛΑ
Θα δοθούν Κύπελλο και μετάλλιο στον 1ο νικητή και μετάλλια στον 2ο και 3ο της γενικής τελικής κατάταξης του τουρνουά καθώς και στην πρώτη γυναίκα. Το πρώτο αγόρι και το πρώτο κορίτσι κ16 και κ12 θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα “Σπύρος Λοβέρδος” και σκακιστικό βιβλίο από τη συλλογή που δώρισε στο ΣΟΝΦ ο κ. Λοβέρδος. Αναμνηστικό δίπλωμα “Σπύρος Λοβέρδος” στον 1ο Βετεράνο (άνω των 50).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΙ
Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.
Επικεφαλής διαιτητής είναι ο Δ.Δ. Βαζελάκης Οδυσσέας,
Διαιτητές ο ΟΔ Ταμβάκος Παναγιώτης, η Ο.Δ. Κοντιώτη Ευμορφία, η ΟΔ Ευθυμία Μεσίρη και η ΟΔ Ελένη Μπαλάσκα
Οι διοργανωτές μπορεί να επιτρέψουν λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων για την ιστοσελίδα του ΣΟΝΦ και για χρήση στον τύπο.

Δηλώσεις συμμετοχής
– μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad [@] yahoo.gr και
– στον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ. 2102528417 και 6936877326, e-mail odvazelakis [@] gmail.com

Η δήλωση συμμετοχής συνεπάγεται αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

Προηγούμενο άρθρο“Ώστε οι γονείς δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα παιδιά τους; Απλώς προεδρεύουν;”
Επόμενο άρθροΕγκαινιάζουν τα νέα γραφεία τους οι Ηπειρώτες Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.