Η “Λαϊκή συσπείρωση ΝΦ-ΝΧ “καταγγέλλει” την Δημοτική αρχή

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την στάση της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου όπου όχι μόνο στάθηκε υπέρμαχος του άθλιου κυβερνητικού εκβιασμού, που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ, για την προώθηση της λεγόμενης “αξιολόγησης” των δημόσιων υπαλλήλων αλλά και επιχείρησε να παρεμποδίσει την εκτός ημερησίας συζήτησης του θέματος όπως ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του έχασε και το τελευταίο φύλο συκής και αποκάλυψε σε όλη της τη γύμνια αυτό που είναι: Χειροκροτητής, υποστηρικτής και υλοποιητής της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η επιστράτευση από μεριάς τους όλης της σαβούρας των κυβερνητικών επιχειρημάτων, έδωσε “πάσα” και σε άλλους εκφραστές της σοσιαλδημοκρατίας να εκδηλωθούν και να κλιμακώσουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, από την επικρότηση των πειθαναγκασμών των εργαζομένων μέχρι να θέσουν το θέμα της μονιμότητας.
Επιδόθηκαν σε ένα διαγωνισμό συκοφάντησης των εργαζομένων και αθώωσης της κυβερνητικής πολιτικής, αποκρύπτοντας ότι η αξιολόγηση έρχεται να υπηρετήσει όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή την αντιμετώπιση κακώς κειμένων αλλά την προώθηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.
Αποκρύπτουν ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνεται με κριτήρια τη λεγόμενη στοχοθεσία (δηλ όσα περισσότερα χαράτσια τόσο καλύτερα), τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για το δημόσιο (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών), τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων «εντός κι εκτός υπηρεσίας», τη σύνδεση της «αξιολόγησης» με την περικοπή του μισθού και τις απολύσεις.
Τώρα που αποτίναξαν και το έσχατο φύλλο συκής πρέπει να βγουν σοβαρά συμπεράσματα για το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τέτοιες δυνάμεις, για τις ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 

Ακολουθεί το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε η Δημοτική Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, Δανάη Γκούμα:

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ ψήφισαν χέρι – χέρι την αντιδραστική τροπολογία Γεροβασίλη για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων. Ψήφισαν και συμφώνησαν από κοινού ότι η «αξιολόγηση» θα πρέπει να γίνει με βάση το αντιλαϊκό περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4369/2016).
Αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεση του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, ιδιωτικοποιήσεις, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κ.ά.

Δεν συμβιβαζόμαστε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύουμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δεν υιοθετήσαμε θέση ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών.
Και φυσικά δεν αντιμετωπίζονται με την αξιολόγηση που φέρνει η κυβέρνηση και που θέλει Δημόσια και Τοπική Διοίκηση στην υπηρεσία των κυρίαρχων πολιτικών των κυβερνήσεων και του κράτους και όχι των εργαζόμενων και συναλλασσόμενων δημοτών.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν πληγεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων & μνημονίων έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.
Πώς θα αξιολογηθεί ο εργαζόμενος στην καθαριότητα που δεν θα πιάνει τους στόχους στην εργασία του μέσα σε ελλείψεις 30 και 40% του Προσωπικού. Πώς οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές που επίσης μέσα σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζουν ζητήματα χιλιάδων συνδημοτών μας που έχουν οδηγηθεί σε εξαθλίωση, τσακισμένοι από την καπιταλιστική κρίση.
Πώς οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που ελλείψει παιδαγωγών- νηπιαγωγών έχουν 25 και πάνω παιδιά ανά αίθουσα, πώς η μαγείρισσα που γίνεται “λάστιχο” για τις ανάγκες των παιδιών.
Πώς θα αξιολογηθεί ο εργαζόμενος στις οικονομικές Υπηρεσίες μας που θα αρνηθεί να δώσει στην εφορία μικροοφειλέτες του Δήμου που είναι άνεργοι και τσακισμένοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Πιο πέρα αν πάμε δε, πώς θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι σε οικονομικές Υπηρεσίες και ΔΟΥ που δεν θα πιάνουν τους στόχους του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στα πλαίσια της φοροληστρικής επιδρομής.
Ή πώς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που θα αρνηθούν να υπηρετήσουν τη στοχοθεσία της λειτουργίας των Νοσοκομείων με έσοδα από τους ασθενείς ή οι νοσοκομειακοί γιατροί που αρνούνται τα πλαφόν σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων.
Όλοι θα αξιολογηθούν σαν “ανεπαρκείς και ακατάλληλοι” για να είναι η νέα δεξαμενή απολύσεων με στόχο ακόμα πιο μικρότερο Δημόσιο, με απαξίωση Υπηρεσιών και εκχώρηση τους σε επιχειρηματίες όχι μόνο σε τομείς – φιλέτα των ΟΤΑ όπως είναι η διαχείριση απορριμμάτων κ.ά. αλλά ακόμα και για την έκδοση ενός πιστοποιητικού που θα πληρώνεται πλέον.
Και αυτή η αξιολόγηση είναι συνέχεια της αξιολόγησης Μητσοτάκη η οποία ακυρώθηκε στην πράξη από τον αγώνα των εργαζόμενων.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου αντιτίθεται στην υπόψη αξιολόγηση & προχωράνε σε σειρά κινητοποιήσεων με αποχή από την αξιολόγηση.
Στηρίζουμε τις αποφάσεις τους και συντασσόμαστε με τις θέσεις του λαϊκού κινήματος προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους.

Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις. ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ.
Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάς δεσμεύει και ως δήμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο .

Προηγούμενο άρθροΊχνη ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΒίντεο-Αυτοψία: Η “διχάλα-καρμανιόλα” στον Άγιο Κοσμά Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.