Βρέθηκαν! Είχαν εξαφανιστεί για 5 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό! (Βίντεο)

0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο γυναικών και των σκύλων τους, όπου διασώθηκαν μετά από πέντε μήνες αγωνιώδους περιπλάνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Jennifer Appel και η Tasha Fuiaba είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Χαβάη με προορισμό την Ταϊτή τον περασμένο Μάιο θεωρώντας πως θα κατάφερναν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον αέρα και τα πανιά τους. Η μηχανή του μικρού σκάφους τους ωστόσο χάλασε εν μέσω κακοκαιρίας. Έτσι, το σκάφος παρασύρθηκε στα ανοιχτά, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.

Στις 24 Οκτωβρίου, ένα αλιευτικό από την Ταϊβάν εντόπισε το σκάφος στον ωκεανό και επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές στη νήσο Γκουάμ και τελικά έσωσε τις δύο γυναίκες. «Δύο μήνες μετά κι ενώ δεν είχαν φτάσει στην Ταϊτή, άρχισαν να εκπέμπουν SOS» αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού. Συνέχισαν να καλούν σε βοήθεια καθημερινά αλλά τα σήματά τους δεν τα λάμβανε κανείς γιατί δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά σε κανένα σκάφος ούτε σε παραθαλάσσιους σταθμούς.

Οι δύο γυναίκες και τα δύο σκυλιά τους κατάφεραν να επιβιώσουν επί σχεδόν πέντε μήνες στη θάλασσα χάρη σε μια συσκευή για τον καθαρισμό του νερού και τα μεγάλα αποθέματα ξηράς τροφής που είχαν πάρει μαζί τους….

Προηγούμενο άρθροΤρομερό Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο βομβιστής του Παπαδήμου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.