Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η συκοφαντία και η λάσπη όμως κανένα (ντοκουμέντα)

0

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η συκοφαντία και η λάσπη όμως κανένα (ποδάρι). Όποιος την εκτοξεύει είναι σίγουρο ότι θα λουστεί την λάσπη του μέσω της αλήθειας και των στοιχείων!

Στο ρεπορτάζ που κάναμε για το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης (6/9), αναδείξαμε το θέμα προ ημερησίας διάταξης, όπου ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος και η διοίκηση της «Δύναμης Πολιτών», ζήτησαν την έγκριση από το σώμα της μετακίνησης του Δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου στη 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης του Δημάρχου με αεροπλάνο ύψους 280,00 ευρώ, καθώς και τα έξοδα διαμονής του για ένα βράδυ, ύψους 100,00 ευρώ.

Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ενέκριναν την πίστωση του ποσού από το ταμείο του δήμου και έτσι ο δήμαρχος είχε την πίστωση για να πάει στην έκθεση.

Στην συζήτηση πριν την ψήφιση είχαμε αντιδράσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης. Οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με το ότι η έκθεση της Θεσσαλονίκης δεν έχει κάποια σχέση με τους δήμους, δεν είναι για παράδειγμα συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ενωση Δήμων) ή δεν υπάρχει κάποια αυτοδιοικητική δραστηριότητα. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το οικονομικό (μικρό το ποσό, αλλά πλέον ο βασικός μισθός των νέων…) αλλά ηθικό και τυπικό, διότι ο δήμαρχος δεν παρουσίασε καμία πρόσκληση που να αφορά δημάρχους για να παραστεί στα εγκαίνια, παρά το ότι του ζητήθηκε.

Σημαντικό: Στο επίσημο έγγραφο της εισήγησης που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ., ο κ. Βασιλόπουλος και η διοίκησή του ως αιτιολογία του ταξιδιού (για την πίστωση) ανέφεραν:

Πρόκειται για μια Διεθνή έκθεση , κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκθέτες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για δράσεις, δομές και αναπτυξιακά προγράμματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στηρίζουν την απασχόληση και την παιδεία, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν υποδομές και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος δηλαδή, θα πήγαινε στην έκθεση για να ενημερωθεί και να πάρει ιδέες για την ανάπτυξη της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

Και από εδώ και πέρα αρχίζει η λάσπη και τα ψέμματα…

Μετά το άρθρο της Fx-news με τίτλο: “Δ.Σ.: 280+100€ ζήτησε… & πήρε ο Δήμαρχος για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη“, ο κ. Βασιλόπουλος κατά την προσφιλή του συνήθεια έγραψε “μαινόμενος” στην σελίδα του στο Facebook:

Σημ. Από την σελίδα του μας έχει διαγράψει και μπλοκάρει από τον Ιούλιο, προφανώς για να μην βλέπουμε τι γράφει για εμάς. Δημοκρατικά κόλπα…

Δυστυχώς για τη δημοτική ενημέρωση ο αυτοεξευτελισμός και ο φτηνός λαϊκισμός κάποιων χτυπάει κοκκινο όταν μοναδικός τους σκοπός πλέον είναι η σπίλωση της δημοτικής αρχής: στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε πίστωση 380 ευρώ (sic) διευκρινίζοντας ρητά ότι ψηφίζονται τα χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής μου στη ΔΕΘ σε περίπτωση που οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις το επιτρέπουν. Τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό, και όμως ο κύριος αυτός – που κάνει ψευτορεπορτάζ για ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν παραβρέθηκε – γράφει αυτά που γράφει. Αλλού λοιπόν να κοιτάξετε κύριοι για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και κυρίως ανάμεσα στους κολλητούς σας…

Μη λαμβάνοντας υπόψιν τις κυριούλες που υβρίζουν για να καλοκαρδίσουν τον κ. Βασιλόπουλο (μας είναι αδιάφορες και σβήσαμε τα ονόματά τους), συνεχίζουμε με ευπρέπεια και ντοκουμέντα το ρεπορτάζ μας και θα σταθούμε σε δύο σημεία από τα σχόλιο του δημάρχου:

  1. Αναφέρει ότι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να πάει στη Θεσσαλονίκη και επειδή αυτό δεν κατέστη εφικτό το ρεπορτάζ της FX είναι “ψευτορεπορτάζ”! Λες και δεν έγιναν όλα αυτά που έγιναν στο συμβούλιο κλπ, κλπ. Συγγνώμη, αλλά μάλλον ο κ. Δήμαρχος νομίζει ότι απευθύνεται σε γίδια! Κρίνει μάλλον από την νοημοσύνη αυτών που έχει στο μαντρί του…
  2. Αλλού λοιπόν να κοιτάξετε κύριοι για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και κυρίως ανάμεσα στους κολλητούς σας…” Μάλιστα. Συνεχίζει την λάσπη, την συκοφαντία και την πολιτική χυδαιότητα για να πάρει like και σχόλια συμπαράστασης από το μαντρί του. Του απαντάμε με το άρθρο μας: “Κανένα στοιχείο, άρα… «Πολιτική ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ & ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ» από τον Άρη Βασιλόπουλο!”

Η παρέμβαση-στήριξη με πύρινο άρθρο του ρεπόρτερ-προέδρου του κ. Βασιλόπουλου, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ…

Με πύρινο άρθρο αμέσως μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για το “ταξίδι στη Θεσσαλονίκη” και μετά το post του δημάρχου στο Facebook που διαβάσατε παραπάνω, η ηλεκτρονική έκδοση της νεοσύστατης τοπικής εφημερίδας που έχει διαχειριστή-υπεύθυνο σύνταξης τον… εκλεγμένο με την παράταξή του κ. Βασιλόπουλου, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέας Χαλκηδόνας, κ. Κατερίνη (μάλιστα η ιδιοκτησία της είναι ΜΚΟ με έδρα το σπίτι του), έγραψε:

Την έγκριση πίστωσης για την μετακίνηση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου στη Θεσσαλονίκη, για την Διεθνή Έκθεση, συζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/9. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση, ζήτησε να εγκριθεί από το Δ.Σ. η μετακίνησή του, αν και δεν ήξερε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση, ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα σχετικά έξοδα.

Σκοπός του κ. Βασιλόπουλου ήταν η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την ΔΕΘ και αυτός ήταν ο λόγος που η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τη σχετική πίστωση.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας του, που ο Δήμαρχος φέρνει αίτημα έγκρισης μετακίνησης στο Δ.Σ. Την προηγούμενη φορά επρόκειτο για ταξίδι στη Βαλένθια. Βέβαια, η πίστωση που είχε αποφασισθεί τότε δεν χρησιμοποιήθηκε, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος μιλώντας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτή τη φορά η πίστωση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού απλούστατα ο Δήμαρχος δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπως διαπίστωσε το ρεπορτάζ του Πολίτη. Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να στερείται τη δυνατότητα ο Δήμαρχος, που σε κάθε παρουσία του εκπροσωπεί την πόλη, να μετακινείται επισήμως και μάλιστα με απόφαση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου. Οποιαδήποτε μικροπολιτική αντιπολίτευση για τέτοια θέματα αποσκοπεί απλά σε δημιουργία εντυπώσεων.

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί ο τίτλος «280+100€ ζήτησε και πήρε ο Δήμαρχος», ενώ πολύ απλά δεν πήρε… φράγκο. Είναι απορίας άξιο πόσο φθηνή γίνεται η κριτική, σε ένα Δήμο που στο παρελθόν ξοδεύονταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ταξίδια ή άλλες δραστηριότητες, χωρίς να αντιδρούν οι ίδιοι που σήμερα επιδεικνύουν υπερβάλλουσα ευαισθησία.

Σημείωση: Εκεί οδηγούν τα κατασκευασμένα «ρεπορτάζ».

Ο κ. πρόεδρος-ρεπόρτερ δίνει μια άλλη διάσταση στον λόγο που ο κ. Βασιλόπουλος ήθελε να πάει στη Θεσσαλονίκη. (Δεν θα ασχοληθούμε με τις λασπώδεις κοινοτοπίες του σήμερα) Ενώ η επίσημη αιτιολογία στο έγγραφο που κατατέθηκε στο Δ.Σ. έλεγε ότι σκοπός του ταξιδιού του δημάρχου ήταν “να ενημερωθεί για δράσεις, δομές, αναπτυξιακά προγράμματα, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κλπ“, η “εφημερίδα του δημάρχου” μας λέει ότι σκοπός του ταξιδιού του ήταν “η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την ΔΕΘ“!!!

Οπότε, ή ο δήμαρχος ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ το Δημοτικό συμβούλιο για να πάει να διαδηλώσει κατά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ (με την στήριξη του οποίου έγινε δήμαρχος) στα εγκαίνια της έκθεσης ή ο κ. πρόεδρος-ρεπόρτερ δεν ξέρει τι γράφει και λέει ψέμματα!!!

Εσείς τι πιστεύετε;;;


Εμείς πάντως θα αναδημοσιεύσουμε ένα αρθράκι της στήλης μας #Fx-hashtag με τίτλο:«Περί Τύπου από ‹τύπους›» #peritypou

Για “τύπους & τυπάκια”…


“Συμφωνείς μαζί μας; Είσαι στην ομάδα μας; Μας λιβανίζεις; Μας γλείφεις; Σου αρέσει ο Δον Κιχώτης; Είσαι νοσταλγός των “επαναστάσεων & εμφυλίων”; Περιμένεις χρόνια και χρόνια για να πάρεις εκδίκηση; Είσαι συνταξιούχος του δημοσίου μπλόγκερ ή συνδικαλιστής του δημοσίου, αρθρογράφος;;;”….

…ε, τότε “είσαι πραγματικός δημοσιογράφος, αντικειμενικός Τύπος, είσαι η δύναμη ανατροπής, στηρίζεις την απελευθέρωση, πολεμάς τους… ανεμόμυλους“!!!


Δεν είσαι όλα τα παραπάνω;;;


“Είσαι στρατευμένος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ύποπτος, πράκτορας, τσιράκι, διαπλεκόμενος, προβοκάτορας, μιζαδόρος και ΔΕΝ σε αναγνωρίζω ως τύπο και ΜΜΕ! Βέβαια σου στέλνω εκατοντάδες ανακοινώσεις, δελτία τύπου για να τα δημοσιεύσεις και ας μην “σε αναγνωρίζω”…

Οπότε, “η δουλειά μας να γίνεται και ας μην σας αναγνωρίζουμε και σας υβρίζουμεμακάκες αστοί, … μα όταν έρθει η ώρα που τόσα χρόνια περιμένουμε… θα σας δείξουμεΔημοκρατικά πάντα... έτσι; Μην ξεχνιόμαστε…”


Τύποι” και “τυπάκια”, “Δημοκράτες” κατ΄ όνομα, για την ακρίβεια “κάπηλοι” της λέξης Δημοκρατία, κυρίες και κύριοι “επαναστάτες” (και σε θέσεις εξουσίας βέβαια), όψιμοι μιντιάρχες και τα παπαγαλάκια σας:

ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”

Θα δείξει η ιστορία βέβαια… πόσο καθαρό ουρανό έχετε εσείς…

Γιατί ξέρετε υπάρχει και το:

“Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης…”

 

 

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Ελάχιστος κόσμος στο Μνημόσυνο για τη Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε ο Δήμος
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εγγραφές των ακαδημιών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.