Γιατί ΔΕΝ συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο τον Αύγουστο όπως υποχρεούται;;;

0

Ερωτήματα ως προς την εύρυθμη, ομαλή και σύμφωνα με τους κανόνες, λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, προκύπτουν από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος την Δευτέρα (4/9) με τίτλο: Σε διαδικασία διαβούλευσης το έργο της υπογειοποίησης δρόμων στο κέντρο του Δήμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  Ο Δήμος ξεκινά διαδικασία διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής (…) Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα χρόνια μετά την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, επιλέχθηκε ο Αύγουστος ως περίοδος γνωμοδότησης, όταν δηλαδή τα αρμόδια όργανα δεν συνεδριάζουν (…)  Ο Δήμος έστειλε αίτημα παράτασης θεωρώντας ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθεί τεκμηριωμένα τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η τοπική κοινωνία για τις νέες συνθήκες που θα επέλθουν και για τις επιπτώσεις του έργου (…)

Ο Δήμος ως επιχείρημα για την “αδυναμία” διαβούλευσης και την αίτησή του για παράταση, μας λέει ότι τον Αύγουστο τα όργανα (Δημοτικό συμβούλιο) ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ!

O επίσημος όμως κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου που είναι αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου βάση του “Καλλικρατικού” Νόμου” αναφέρει ρητά:

ΑΡΘΡΟ ΕΚΤΟ Σύγκληση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΟ κανονισμός είναι σαφής. Υποχρεωτικά Δημοτικό συμβούλιο μία(1) φορά τον μήνα ακόμη και αν δεν υπάρχουν θέματα!!!

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου διεξήχθη στις 26 Ιουλίου 2017 (ΕΔΩ). Το επόμενο είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου (ΕΔΩ).

Τον Αύγουστο ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος & ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πάνος  ΔΕΝ προσκάλεσαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (που φυσικά δεν έγινε), όπως ορίζει ο νόμος!!!

Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση του Δήμου προς τους Δημότες για τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τον μήνα Αύγουστο.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη… 1.707 παραβάσεις του ΚΟΚ μέσα σε 4 μέρες!
Επόμενο άρθροΦροντιστήρια “ΕΡΑΣΜΟΣ”: Ξεκίνησαν τα τμήματα για το Λύκειο & οι εγγραφές
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.