“Εγκληματικότητα και Θωρακισμένη πόρτα”

0

Η εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται, όλο και περισσότερες κατοικίες και καταστήματα πέφτουν θύματα διάρρηξης…

Παρόλο που συναντάμε δεκάδες περιστατικά διάρρηξης γύρω μας αποφασίζουμε να ασφαλίσουμε τον χώρο μας όταν έχουμε πέσει ήδη θύματα  διαρρηκτών. Ο κύριος τρόπος διάρρηξης ενός διαμερίσματος, είναι η πόρτα εισόδου. Οπότε ένα από τα πιο σημαντικά εάν όχι το σημαντικότερο  μέτρο ασφάλειας είναι η τοποθέτηση θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας. Η πληθώρα επιλογών σε πόρτες ασφαλείας καθώς και η έλλειψη γνώσης οδηγεί τον ενδιαφερόμενο σε λάθος επιλογή πόρτας.

Με την σημαντική βοήθεια του κ. Γιώργου Σωτηρόπουλου τεχνικού συμβούλου της kataskevastikh.gr θα μάθουμε πως θα κάνουμε την σωστή επιλογή σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο για να αποφασίσουμε ποια είναι η κατάλληλη πόρτα για τον χώρο μας, θα πρέπει να ελέγξουμε 3 σημεία.

Πρώτον και σημαντικότερον η θωράκιση που θα έχει η πόρτα μας, δεύτερον αλλά εξίσου σημαντικό η κλειδαριά και τρίτον η επένδυση που θα έχει.

Η πόρτα ασφαλείας μπορεί να είναι μονής ή διπλής θωράκισης. Όπως μας αναφέρει όμως ο ίδιος έχει σταματήσει πολύ καιρό να θεωρεί τις πόρτες μονής θωράκισης πόρτες ασφαλείας.

Μία πόρτα πρέπει να έχει διπλή ατσάλινη θωράκιση με κάθετες η οριζόντιες νευρώσεις εσωτερικά και βέβαια κυλοδοκό  για την αποφυγή στρέβλωσης, απαραίτητο είναι επίσης να διαθέτει πολλαπλά σημεία κλειδώματος στην περίμετρο της πόρτας“.

Ο κύριος τρόπος που επιλέγουν οι διαρρήκτες για να ανοίξουν μία πόρτα είναι να παραβιάσουν ή να καταστρέψουν την κλειδαριά, “Γι αυτό” όπως τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος “μία θωρακισμένη πόρτα πρέπει να έχει και την κατάλληλη κλειδαριά για να θεωρείτε ασφαλείας, χωρίς την σωστή κλειδαριά η πόρτα χάνει όλη την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει“.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες πόρτες ασφαλείας είχαν παλαιού τύπου κλειδαριές και διέθεταν κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου. Αυτά όμως πλέον μπορούν εύκολα να παραβιαστούν και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε η κλειδαριά που θα επιλέξουμε να είναι νέου τύπου και να περιλαμβάνει οπωσδήποτε defender ασφαλείας. Επίσης όπως τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος “μία καλή κλειδαριά δεν πρέπει να έχει κλειδιά τα οποία αντιγράφονται οπουδήποτε“.

Τέλος πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη επένδυση για την πόρτα μας. Όπως μας αναφέρει ο κ. Σωτηρόπουλος “άλλη επένδυση θα πάρει μία πόρτα διαμερίσματος και άλλη μία πόρτα πολυκατοικίας. Η ιδανική επένδυση για μία πόρτα που βρέχεται είναι η επένδυση αλουμινίου ενώ αντίστοιχα για μία πόρτα που δεν την επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες η ιδανική λύση τόσο σε άποψη τιμής όσο και ποιότητας είναι η επένδυση laminate.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τις κατάλληλες θωρακισμένες πόρτες για το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας: 

Κατάστημα – Έκθεση:

Πίνδου 22 Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ.: 216.8003344 – Κιν.: 6982.444100

kataskevastikh.gr

www.facebook.com/Kataskevastikhgr

Προηγούμενο άρθροΔεν πληρώνουν…
Επόμενο άρθροΣχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.