Γέμισε πετρέλαιο ο Πειραιάς…

0

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό για την ρύπανση που έχει εξαπλωθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο στα νότια προάστια λόγω της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό.

Την Τετάρτη ένα κομμάτι πετρελαιοκηλίδας, από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» , έφτασε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κοσμά κινητοποιώντας τις λιμενικές αρχές, που περιπολούν συνεχώς με σκάφη όλο το παραλιακό μέτωπο στα νότια προάστια.

Τη μεταφορά τμημάτων της πετρελαιοκηλίδας που έχει φτάσει στην Πειραϊκή, βοηθούν οι άνεμοι.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ρύπανση που προκάλεσε σε Σαλαμίνα και Πειραιά η βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ψυτάλλεια.

Την ίδια στιγμή με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στην Καστέλλα και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία της ρύπανσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνους καύσιμα.

Προηγούμενο άρθρο“Επέστρεψε” η ιλαρά λόγω του “αντιεμβολιαστικού κινήματος”!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Τρύπια” πάλι η ΜΑΒΑ-ΡΕΝΟ & παραβατικότητα στο “Κόκκινο”! (Βίντεο-Ρεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.