“Έφυγε” ο mr Playboy – o βίος του, τα πάρτι και οι διάσημες ατάκες του (Βίντεο)

0

Πως από την κουζίνα του σπιτιού του έχτισε την αυτοκρατορία των ανδρικών περιοδικών

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και θρυλικός πρωτοπόρος στην έκδοση ερωτικών περιοδικών Χιου Χέφνερ.

Ο διάσημος «πατέρας» του Playboy, περιοδικό ορόσημο στην ιστορία των ερωτικών εκδόσεων ευρείας κυκλοφορίας, γνωστός για την κόκκινη μεταξωτή ρόμπα του την οποία φορούσε σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις και τα πάρτι στην περίφημη βίλα του «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς, έφυγε «ήρεμος στο σπίτι του από φυσικά αίτια».

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου»

Ο διάσημος «πατέρας» του Playboy, περιοδικό ορόσημο στην ιστορία των ερωτικών εκδόσεων ευρείας κυκλοφορίας, γνωστός για την κόκκινη μεταξωτή ρόμπα του την οποία φορούσε σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις και τα πάρτι στην περίφημη βίλα του «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς, έφυγε «ήρεμος στο σπίτι του από φυσικά αίτια».

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου»….

Το Playboy που ιδρύθηκε το 1953, αποτελεί ορόσημο στη σεξουαλική απελευθέρωση των Αμερικανών κι όχι μόνο.

Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί την φήμη του και τα επιτεύγματα του περιοδικού με τα αμέτρητα πάρτι περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμες ξανθές παρουσίες, διαφημίζοντας συνεχώς την ερωτική του ζωή και τους γάμους του με τα διάσημα «κουνελάκια» ενώ μέχρι και τέλους σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν στερήθηκε των ερωτικών περιπετειών.

Στα πολυτελή πάρτι του στην περίφημη βίλα του, τα οποία δεν έπαψαν ποτέ να συνοδεύονται από φήμες οργίων και διαρκούσαν μερόνυχτα συνυπήρχαν για δεκαετίες διασημότητες, αστέρες του κινηματογράφου, αθλητές ακόμα και πολιτικοί με ημίγυμνες σερβιτόρες.

Ο ίδιος έπειτα από την ίδρυση του Playboy εισχώρησε στον χώρο των μίντια ασχολούμενος με την τηλεόραση, εταιρίες παραγωγής και ντοκιμαντέρ ενώ συνήθιζε να πραγματοποιεί τα σημαντικά ραντεβού του και τις συσκέψεις του στο περίφημο τζακούζι της βίλας του. Αυτή η βίλα πουλήθηκε το 2016 με τον όρο όμως να παραμείνει ο ίδιος εκεί μέχρι τον θάνατό του.

«Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε ο γιος του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises, τη μητρική εταιρεία του περιοδικού.

Μολονότι είχε συνταξιοδοτηθεί προ πολλού, ο Χέφνερ συνέχιζε επί χρόνια να συμμετέχει στις αποφάσεις για τη λειτουργία του Playboy, έχοντας για παράδειγμα πρωτεύοντα ρόλο για την επιλογή του εξωφύλλου. Σε συνέντευξή του το 2003 ο Χέφνερ είχε δηλώσει πως εύχεται «να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως κάποιος που είχε θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή των σεξουαλικών αξιών της εποχής μας». «Και πιστεύω πως υπ’ αυτήν την έννοια το έχω επιτύχει», πρόσθετε.

Έναν χρόνο μετά την προσωρινή αποστροφή του από το γυμνό, το οποίο και είχε κρίνει «ξεπερασμένο», το Playboy επέστρεψε στην αρχική του συνταγή τον Φεβρουάριο του 2017, έπειτα από απόφαση του γιού του, ο οποίος δεν συμμεριζόταν την κρίση του πατέρα του.

Το εξώφυλλο του Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου 2016 , με την αμερικανο-καναδή στάρλετ Πάμελα Άντερσον στο εξώφυλλο είχε ανακοινωθεί τότε ως το τελευταίο με γυμνές φωτογραφίες στις σελίδες του.

Το Playboy δεν έπαψε ποτέ να προκαλεί τα ήθη και τα έθιμα της συντηρητικής Αμερικής και ήταν το ήταν το πρώτο που δημοσίευσε στις σελίδες του μία μουσουλμάνα φορώντας το παραδοσιακό της κάλυμμα, σε ένα άρθρο του το 2016, το οποίο είχε προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις.

Ο Χέφνερ παντρεύτηκε τρεις φορές περά από τις χιλιάδες περιπέτειές του και τις αμέτρητες ερωμένες του. Η τελευταία σύζυγός του, η 30χρονη Κρίσταλ Χάρις, ήταν επίσης πρώην Playmate. Ο ίδιος απέκτησε 4 παιδιά, την Κρίστι, τον Ντέιβιντ, τον Μάρστον και τον Κούπερ.

Διαβάστε μερικές από τις θρυλικές ατάκες του:

• Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσεις όντας το όνειρο κάποιου άλλου.
• Η μεγαλύτερη πολιτιστική δύναμη στον κόσμο δεν είναι η θρησκεία, είναι το σεξ.
• Ούτε στα πιο άγρια όνειρά μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια πιο γλυκιά ζωή.
• Τώρα λέω ότι είμαι στα ξανθά μου χρόνια. Επειδή από το τέλος του γάμου μου και μετά όλες οι φίλες μου ήταν ξανθές.
• Το να χειρίζεσαι αρκετές ερωμένες μαζί είναι ευκολότερο από το να χειρίζεσαι τη σύζυγό σου.
• Στην πραγματικότητα είμαι ένας πολύ ηθικός τύπος.
• Δεν σχεδιάζω να συνταξιοδοτηθώ. Είναι ο τέλειος συνδυασμός δουλειάς και παιχνιδιού που μας κρατάει νέους. Αν εγκαταλείψω τη δουλειά μου, θα ήταν η αρχή του τέλους για μένα.
• Είμαι ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος που γνωρίζω. Δεν θα άλλαζα θέση με κανέναν στον κόσμο.
• Η καλύτερη ατάκα για να ρίξω μια γυναίκα; «Γεια, είμαι ο Χιου Χέφνερ».






ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, Variety

ΠΗΓΗeuronews.com
Προηγούμενο άρθροΜητρικό γάλα, το καλύτερο “φαστφούντ”!
Επόμενο άρθρο“Έλα στον Ιωνικό Ν.Φ. και παίξε”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.