Η Νέα Φιλαδέλφεια κάτω… από την βάση, σε έρευνα της WWF για τους πράσινους χώρους!

0

WWF – Πράσινη Πόλη:

Μέσα από την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, 9.000 πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι στιγμής 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις. Πώς βαθμολογούν λοιπόν οι Έλληνες το πράσινο της πόλης τους και τι προκύπτει από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που δημοσιεύονται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το WWF Ελλάς; Φαίνεται πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, καθώς ο μέσος όρος βαθμολογίας ίσα που ξεπερνάει τη βάση, αγγίζοντας το 6,1 με άριστα το 10.

Από τον Απρίλιο του 2016, όταν το WWF Ελλάς δημιούργησε την πρωτοποριακή και δωρεάν εφαρμογή για κινητά «WWF GreenSpaces», που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν τους χώρους αστικού πρασίνου και να τους αξιολογήσουν, περισσότεροι από 8.500 πολίτες έχουν ήδη καταγράψει και βαθμολογήσει πάνω από 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μεγάλος δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ποια είναι λοιπόν η εικόνα των Ελλήνων για το πράσινο στις πόλεις τους; Η μέση βαθμολογία των χώρων πρασίνου δεν ξεπερνά το 6,1 με άριστα το 10, πράγμα που δείχνει πως γενικά οι πολίτες δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την κατάσταση των χώρων πρασίνου στις ελληνικές πόλεις.

Το WWF GreenSpaces εντάσσεται στη γενικότερη δουλειά του WWF Ελλάς για την αύξηση και βελτίωση των χώρων πρασίνου στις ελληνικές πόλεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι νικητές ενός πρωτότυπου φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για πράσινες οάσεις στις πόλεις. Επιπλέον, η περιβαλλοντική οργάνωση υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών για το πράσινο και συνεργάζεται με δήμους και φορείς για την ανάδειξη κι ανάπλαση πράσινων σημείων.

Δείτε τον ενδεικτικό πίνακα, στον οποίο ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας παίρνει κάτω… από την βάση!

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε στο www.wwf.gr

ΠΗΓΗwwf.gr
Προηγούμενο άρθρο“Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να τις σβήνω!”
Επόμενο άρθροΤραγωδία: Παρέσυρε την έγκυο γυναίκα του ενώ πάρκαρε…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.