Βίντεο: “Το βαλς συνεχίζεται… Αντιγόνη Βαλάκου” από την Νεανική Θεατρική Σκηνή ΝΦ-ΝΧ

Καταπληκτική ήταν η πρεμιέρα του θεατρικού έργου “Το βαλς συνεχίζεται… Αντιγόνη Βαλάκου” των Πελαγίας Βουτζουλίδου – Κούλη και Μαρίας Λάμπρου, που παρουσίασε η καταπληκτική -για μια ακόμη χρονιά- Νεανική Θεατρική Σκηνή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας “Ονειρωδοί”, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο ασφυκτικά κατάμεστο θεατράκι του Π.Π.Ι.Ε.Δ. στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Fx-news ήταν εκεί και σας παρουσιάζει μικρά στιγμιότυπα του πρώτου μέρους της παράστασης στο Βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε και το φωτορεπορτάζ της Fx-news:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι Παραστάσεις με δωρεάν είσοδο θα διεξαχθούν και το Σάββατο & Κυριακή (8/9 Ιουλίου στις 20.30)

Λίγα λόγια για το έργο:

Γεννημένη το 1930, η Αντιγόνη Βαλάκου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Καβάλα. Σε ηλικία 16 μόλις ετών άφησε το πατρικό της και πήρε την απόφαση να κυνηγήσει στην Αθήνα το όνειρό της, το θέατρο. Πολύ σύντομα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους ηθοποιούς και θιάσους της εποχής, καθώς και μέσα από επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές που την καθιέρωσαν ως ενζενί ηθοποιό. Την ενζενί τάση της, την απέβαλε, όταν τόλμησε αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο. Ακολούθησε ένας ποταμός έργων και ερμηνειών και μια λαμπερή πορεία στο χώρο του θεάτρου, το χώρο που υπηρέτησε με ήθος και ευλάβεια σε όλη της τη ζωή. Στιγμές ζωής και θεάτρου της ηθοποιού εκτυλίσσονται και εμπλέκονται με αντίστοιχες στιγμές νέων ανθρώπων που διάλεξαν το δρόμο του θεάτρου. Με λαχτάρα και πάθος αναζητούν έδαφος να στηρίξουν τα όνειρά τους και ουρανό να ανοίξουν τα φτερά τους. Στη Δραματική Σχολή που φοιτούν, δοκιμάζονται σε έργα-σταθμούς που ερμήνευσε η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της καριέρας της, εκφράζουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέατρο και δίνουν μια πνοή του σήμερα. Χρώματα και μελωδίες περασμένων δεκαετιών παίρνουν ζωή μέσα από το σήμερα… γιατί ό,τι δεν ξεχνιέται, παραμένει ζωντανό!

 

 
Εφημερίδα Fx-news -Διαβάστε on-line το νέο τεύχος
Σε περίπτωση που έχετε την εφαρμογή ad block ενεργοποιημένη κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Θέλετε να καταγγείλετε κάποιο γεγονός; Μάθατε κάποια είδηση; Έγινε ένα συμβάν και έτυχε να ήσασταν μπροστά; Επικοινωνήστε με την Fx-news⇒ ΕΔΩ