Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο με την Δημόσια διαβούλευση για την φιλοξενία προσφύγων

0

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, η δημόσια Διαβούλευση για τη φιλοξενία προσφύγων στην πόλη μας, και σύμφωνα με την εισήγηση που έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου:  “Έγκριση συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την υλοποίηση προγράμματος στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενες κατοικίες.”

Στην διαβούλευση, δυστυχώς, οι περισσότεροι φορείς της πόλης απουσίαζαν. Ελάχιστοι δημότες, εκτός της παρουσίας δημοτικών συμβούλων και μελών της παράταξης της δημοτικής αρχής. Μοναδικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ο κ. Νίκος Παπανικολάου. Από τοπικούς φορείς, διακρίναμε εκπρόσωπο των Εθελοντών Π.Π. και της Ένωσης Γονέων.

Σε ερωτήματα που έκαναν δημότες προς της επιτροπή διαβούλευσης, δέχτηκαν “ειρωνείες” & “λεκτικές” αντιδράσεις από μέλη της διοίκησης. Χαρακτηριστικά, –και όπως θα δείτε στο Βίντεο απόσπασμα– αναφέρουμε την ειρωνική ερώτηση προς την επιτροπή διαβούλευσης, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργου Πάνου. Στο ίδιο ειρωνικό ύφος και ερώτηση του προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης που θα διαχειριστεί το πρόγραμμα φιλοξενίας, κ. Βαγγέλη Κουμαριανό.

Θα πρέπει κάποια στιγμή από μέλη της διοίκησης αλλά και από όλους μας βέβαια, να γίνει κατανοητό ότι, οποιαδήποτε άποψη, σκέψη, ερώτηση, πρέπει να την σεβόμαστε, όσο και να διαφωνούμε με αυτή. Δημοκρατία γαρ…

Πρόεδρος της επιτροπής διαβούλευσης ήταν ο δήμαρχος κ. Αρης Βασιλόπουλος, ο οποίος παρά την καλή προσπάθειά του να “κρατήσει” την συζήτηση, ΔΕΝ κατάφερε για μια ακόμη φορά να “κρύψει” την “αλλεργία” του στα ΜΜΕ που ΔΕΝ “ελέγχει”…

Δείτε σχετικά: Fx-news: «Κύριε Δήμαρχε, πείτε ΑΜΕΣΑ ποιοι σας ζήτησαν μαύρο χρήμα»

Να σημειώσουμε ότι στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (04/07) (δείτε ΕΔΩ) θα συζητηθεί -και λογικά- εγκριθεί -από την πλειοψηφία- το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας χρηματοδοτεί η Ε.Ε. μέσω της Ύπατης αρμοστείας του Ο.Η.Ε. Την διαχείριση καθώς και την επιλογή συμβασιούχων θα την κάνει ο Δήμος μέσω της Κοινωφελούς επιχείρησης…

Δείτε το Βίντεο-Ρεπορτάζ της Fx-news

 

 

Προηγούμενο άρθροΠυρά του Λιμενικού σε ύποπτο Τουρκικό πλοίο – Ανακοίνωση
Επόμενο άρθρο“Θα έχω στρατό στην Κύπρο και θα τον χρησιμοποιήσω”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.