Διάστημα: Φιλαδελφειώτης φοιτητής Αστροφυσικής βραβεύει Φιλαδελφειώτη μαθητή

0

Ο 16χρονος μαθητής του 2ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας Παναγιώτης Κοντοειδής βραβεύτηκε από τον διακεκριμένο φοιτητή Αστροφυσικής Βαγγέλη Χλιάρα:

Στις 30 Ιουνίου 2017 βραβεύτηκε ο , δεκαεξάχρονος μαθητής του 2ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, από τον τομέα Αστροφυσικής  Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εκπροσωπούσε στην Ελλάδα την NASA και την ESA στον διαγωνισμό “Επιστήμονας του Κασσίνι για μια μέρα” στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.  Ο μαθητής βραβεύτηκε από τον Φιλαδελφειώτη διακεκριμένο φοιτητή Αστροφυσικής Βαγγέλη Χλιάρα, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, μέλος της ομάδας Space Gates και απόφοιτο του 2ου Γε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας. Εκτός από επιφανείς καθηγητές παρέστησαν στην εκδήλωση και Έλληνες Ερευνητές της ΝΑSΑ.

Στις 2 Ιουλίου 2017 μετά την λήξη του φεστιβάλ Αστροφυσικής και Αστρονομίας στον Κοκκινοπηλό Ολύμπου η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανακοίνωσε την βράβευση των 3 καλύτερων εργασιών -παρουσιάσεων. Ο μαθητής Παναγιώτης Κοντοειδής μέλος της Dream Team της ΕΕΦ με θέμα “Δίνοντας Φως στην Σκοτεινή Πλευρά του σύμπαντος : Σκοτεινή Ύλη” ήταν στους βραβευθέντες.

Τώρα παρακολουθεί το “Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας” στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφού έλαβε υποτροφία κατόπιν εξέτασης και έχει λάβει βραβείο πληροφορικής και από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επιλέχθηκε επίσης από το Αστεροσκοπείο Αθηνών για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα του “Θερινού σχολείου του Αστεροσκοπείου”.

Η επόμενη εργασία που θα παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο “Θερινό σχολείο Φυσικής” της ΕΕΦ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας έχει θέμα Astro Pi challenge : Εφαρμοσμένη Φυσική στον ISS.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: “Το βαλς συνεχίζεται… Αντιγόνη Βαλάκου” από την Νεανική Θεατρική Σκηνή ΝΦ-ΝΧ
Επόμενο άρθρο«Επιτυχημένοι οι 12 Ένορκοι» της Θεατρικής Ομάδας ΔΡΩΜΕΝΟ by Lud Project
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.