Βίντεο: Κόλαση από επίθεση Ρώσων σε αποθήκη πυρομαχικών της Ουκρανίας

0

Drone που μετέφερε βομβίδα παρεισέφρησε σε σημείο φύλαξης πυρομαχικών στην Ουκρανία και προκάλεσε μια έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα απίστευτες καταστροφές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το συμβάν τονίζει την αυξανόμενη χρήση των drones κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις, συγκεκριμένα προϊόντα πολιτικού τύπου από το ελεύθερο εμπόριο αξιοποιούνται για να εκτελούν δολιοφθορές και άλλες επιθετικές ενέργειες.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, η SBU, πιστεύει ότι το drone που μετέφερε μια ρωσική βομβίδα θερμίτη προκάλεσε σειρά τιτάνιων εκρήξεων στην στρατιωτική βάση Μπαλακλίγια στην Ανατολική Ουκρανία. Ερασιτεχνικό βίντεο του συμβάντος που δημοσιεύθηκε στο youtube δείχνει μια μαινόμενη φωτιά και την εκτός ελέγχου εκτόξευση πυραύλων πυροβολικού μια έκρηξη και το ωστικό κύμα που έκανε τους περίοικους να ταρακουνηθούν για τα καλά.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την επίθεση και τραυματίστηκαν πέντε.

Το drone πιστεύεται ότι μετέφερε την βομβίδα θερμίτη ZMG-1. Ο θερμίτης, ο συνδυασμός οξειδίου του σιδήρου (σκουριά) και σκόνης αργιλίου. Το υλικό φλέγεται σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία και μπορεί εύκολα να διαπεράσει μέσα σε ξύλινα κιβώτια για να ανατινάξει τα πυρομαχικά στο εσωτερικό τους. Η αποθήκη πυρομαχικών είναι μόλις 100 χιλιόμετρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, όπου πρόσφατα ήταν σε εξέλιξη έντονες μάχες.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του PM, Ντέιβιντ Χάμπλιγκ, που αρθρογραφεί στο Scout Warrior, αυτήν δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία δέχθηκαν επίθεση απο drone. Μια παρόμοια προσπάθεια βομβαρδισμού της στρατιωτικής βάσης Μπαλακλίγια έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2015 όταν ιπτάμενα drones έριξαν 14 βομβίδες. Οι φωτιές κατασβέστηκαν απο τους ουκρανούς στρατιώτες, και περισυλλέχθηκε μια βομβίδα ZMG-1.

Τον Οκτώβριο του 2015, επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών το Σβάτοβο κατέστρεψε 3000 τόνους εκρηκτικών και 1500 παρακείμενα σπίτια. Δυο άλλες επιθέσεις σε αποθήκες πυρομαχικών έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο και ακόμα μια εγκατάσταση δέχθηκε επίθεση τον Μάρτιο.

Ομάδες ανταρτών, τρομοκράτες και ίσως κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν αστραπιαίος οπλίσει εμπορικά drones μετατρέποντάς τα με αποτελεσματικό τρόπο από συσκευές ελεύθερου χρόνου (χομπι) σε φονικά όπλα ικανά να σκοτώσουν. Το 2016, δυο γάλλοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν και δυο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από drone του Ντά’ες που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Το Ντά’ες πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις με drone στην μάχη της Μοσούλης και οι ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας φοβούνται οτι τα οπλισμένα drones μπορούν να εξαπλωθούν έξω από τις εμπόλεμες ζώνες.

ΠΗΓΗProelasi.gr
Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Ριφιφί σε γνωστό ζαχαροπλαστείο στα όρια Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΣκύλος έσωσε κορίτσια που χτυπήθηκαν από κεραυνό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.