Νέα Φιλαδέλφεια: Αναστάτωση γονιών για υποτιθέμενες απόπειρες αρπαγής παιδιών

0

Καταρχάς να παραθέσουμε το κείμενο που κυκλοφορεί και κοινοποιείται στο Facebook:

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα την προσοχή σας ιδιαίτερα σε όλους τους γονείς από την γειτονιά μας:  Την Παρασκευή το μεσημέρι επέστρεφε ο ανηψιος μου με τα πόδια από το σχολείο. Στο ύψος της Αναξαγόρα μπροστά από την ταβέρνα Αμβρακικος στο πεζοδρόμιο υπήρχε ένα ολοκαίνουριο Play Station 4 με τα 2 χειριστήρια και με παιχνίδια στα κουτιά τους επάνω. Το παιδί σταμάτησε, κοίταξε ολόγυρα απορημένος τι γυρευει αυτο εκει αλλα ευτυχως παρατήρησε ότι δίπλα του ήταν σταθμευμενο ένα Van λευκό ,χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του πιθανότατα με επιβάτες μεσα.Το παιδί μπήκε σε υποψίες και χωρίς να σκύψει συνέχισε τον δρόμο του. Οταν έφτασε σπίτι περίπου 3 λεπτά αργότερα και το ανέφερε στους γονείς, ο γαμπρός μου έφυγε αμέσως να πάει στο σημείο όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα πια (Play station και Van) είχαν εξαφανιστεί και η αδελφή μου κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα κάνουν περιπολίες στη γειτονιά μας και ότι θα έχουν κατά νου το περιστατικό. Το νου σας στα παιδιά που επιστρέφουν μόνα από το σχολείο. Ενημερώστε τα να είναι υποψιασμένα.

Στο σχετικο ρεπορτάζ που κάναμε στην περιοχή, ΔΕΝ επιβεβαιώσαμε στο παραμικρό το σχετικό δημοσίευμα, ούτε επίσης είχαμε κάποια καταγγελία στην εφημερίδα μας.

Όπως επίσης αναφέρει και το ειδικευμένο ιστολόγιο policenews που ασχολήθηκε με το θέμα:

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία καταγγελία σε Αστυνομικό Τμήμα, ούτε έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα προσπάθειας αρπαγής ανηλίκου. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία από γονείς, η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστήσει την προσοχή της σε περιοχές γύρω από σχολεία και φροντιστήρια για την αποτροπή τυχόν υπόπτων κινήσεων. Ότι θεωρείται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ύποπτο, ελέγχεται εξονυχιστικά επιτόπου και αν θεωρηθεί ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας, πραγματοποιείται προσαγωγή στο οικείο Αστυνομικό τμήμα για να εξακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία του ύποπτου. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς, σε περίπτωση που δουν όχημα να κινείται ύποπτα κοντά σε σχολικά κτίρια, άτομα να κινούνται ή να φέρονται περίεργα κοντά σε σχολεία ή χώρους όπου βρίσκονται παιδιά (παιδικές χαρές, φροντιστήρια κ.α.), να καλούν άμεσα την Άμεση Δράση, δίνοντας χαρακτηριστικά του ύποπτου ατόμου ή αν αφορά όχημα, την πινακίδα του αυτοκινήτου, τον τύπο και το χρώμα του.

Να σημειώσουμε, ότι το σχετικό κείμενο στο Facebook, διαδόθηκε αστραπιαία σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός σε γονείς & σχολεία…

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Παραμένει… “φαγωμένος” και επικίνδυνος ο δρόμος της “Ζαΐμη”
Επόμενο άρθροΑναστάσιμη Θεία λειτουργία στην Παναγίτσα Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.