2ο ΓΕΛ Ν.Φ.: Μαθητής πρώτευσε σε Διαγωνισμό Αστροφυσικής!

0

Ο μαθητής της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφιεας, Παναγιώτης Κοντοειδής, πρώτευσε με την επιστημονική έκθεση του στην ηλικιακή κατηγορία 16-18 ετών με την θεματολογία που αφορούσε τον τρίτο στόχο, δηλαδή το εξάγωνο στον βόρειο πόλο του Κρόνου.
Η αποστολή του διαστημοπλοίου Cassini έχει μπει στο τελευταίο της στάδιο και οι επιστήμονες της NASA και της ESA λαμβάνουν τα εντυπωσιακά δεδομένα της, όλο και πιο κοντινής πτήσης στον Κρόνο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την εξαιρετική ανακοίνωση για τον Εγκέλαδο, ενώ πριν μερικές μέρες το Cassini αποχαιρέτισε τον Τιτάνα και τις λίμνες του για να περάσει ανάμεσα στον Κρόνο και τους δακτυλίους του, ώστε να λάβουμε την πιο κοντινή φωτογραφία του Κρόνου που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.

Και ενώ η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα δεδομένα για κόσμους που βρίσκονται (σχετικά) κοντά μας και ταυτόχρονα είναι τόσο εξωτικοί, ο τομέας Αστροφυσικής Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και,  με την υποστήριξη της ομάδας SpaceGates για την επικοινωνία και την διάδοση της Αστροφυσικής και της Διαστημικής είχαν την ευθύνη και τη μεγάλη χαρά να διοργανώσουν στην Ελλάδα τον τελευταίο.  αφού η αποστολή του διαστημοπλοίου τελειώνει, μαθητικό διαγωνισμό επιστημονικής έκθεσης της NASA και της ESA για μαθητές 10-18 ετών «Επιστήμονας του Κασσίνι για μια μέρα».

Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν και αυτοί μέλη της επιστημονικής ομάδας του Cassini έχοντας ένα διαστημόπλοιο για εργαστήριο. Και ενώ στην πραγματικότητα το Cassini θα παρατηρούσε και τους τρεις στόχους που είχε επιλέξει η ειδική ομάδα της NASA, τα παιδιά κλήθηκαν να αναγνωρίσουν την ιδιαίτερη επιστημονική αξία που έχει ο καθένας και να επιχειρηματολογήσουν για ποιο λόγο πρέπει το διαστημόπλοιο Cassini να στραφεί προς αυτούς.
Η βράβευση θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιστημονική έκθεση και τα στοιχεία του μαθητή θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστόχωρο της ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω μαθητής βραβεύτηκε τη φετινή χρονιά και σε διαγωνισμό πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε επίσης σε διαγωνισμό της ESA, στο Astro pi challenge, στον οποίο η εφεύρεσή του προκρίθηκε στις 170 από τις 3000 + συμμετοχές.

Φέτος ως πρωταθλητής Ξιφασκίας έλαβε πέντε μετάλλια, συμμετείχε και διακρίθηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο και  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Προηγούμενο άρθροΗ γυναίκα που καθιέρωσε τη Γιορτή της Μητέρας… και μετά να καταργηθεί!
Επόμενο άρθροΠ Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ !
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.